Haberler

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda laptop ve valizlere zulalanmış 5 kilo 840 gram metamfetamin ele geçirdi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda laptop ve valizlere zulalanmış 5 kilo 840 gram metamfetamin ele geçirdi. Operasyonda 2 Japon vatandaşı ile 2 İranlı gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik ve fiziki çalışmada İran uyruklu Kamran A. ve Mehdi H.'nin İran üzerinden uyuşturucu getirdiğini tespit etti. Bunun üzerine polis, 2 İranlıyı adım adım izlemeye başladı. Yapılan takipte İranlıların Taksim'de bir adreste, Japon Shun O ve Mutsumi T. ile görüştüğü belirlendi. Bir süre şüphelileri takibe davam eden polis uyuşturucu değişiminin yapılacağını tespit edince baskın düzenledi. 4 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polisin yaptığı operasyonda, 2 İranlı'nın yanlarında getirdiği laptop ve valizler incelemeye alındı. Yapılan incelemede 1 kilo 400 gramı 2 laptopa yerleştirilmiş 4 kilo 440 gramı valizlere zulalanmış 5 kilo 840 gram metamfetamin ele geçirildi.

ARAMA ANLARI POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI

Uyuşturucuları bulabilmek için yapılan aramalar polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde polisin, 2 laptopun parçalarını sökmesi ve açılan laptoplarda zulalanmış metamfetamini bulması görülüyor. Polis kamerasına yansıyan görüntülerin devamında ise, valizlerin iç döşemesinin falçata ile kesilmesi ve çeperlerine zulalanmış uyuşturucunun çıkarılma anları görülüyor.

JAPONYA'YA GÖTÜRÜLECEKTİ

Bağımlılık etkisi çok yüksek olan metamfetaminin, özellikle Uzak Doğu ülkelerinde kullanım alanı olduğu belirtilirken, ele geçirilen uyuşturucunun da yakalanan 2 Japon kurye vasıtasıyla Japonya'ya gönderilmesinin planlandığı öğrenildi.

Polisin yaptığı operasyon gözaltına alınan 2 Japon ve 2 İranlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çakan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(BB) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Taksim İran Politika Güncel Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title