Haberler

İstanbul'da Doğa Yürüyüşü

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Taşdemir: "Doğa yürüyüşlerini acilen artırmalıyız. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor, bu yürüyüşlerin devamını getireceğimizi şimdiden bildirmek istiyorum"

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Doğa Yürüyüşü" düzenlendi.

Belgrad Ormanları Neşet Suyu Mesire yerinde gerçekleşen organizasyonda gazetecilere açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, Sağlık Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen bu etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Obezitenin en önemli sebeplerinin sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşam olduğunu anlatan Deniz, insanların yaşantılarına hareket katmadan hastalıkların ve obezitenin önüne geçemeyeceğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Deniz, "Kaliteli ve sağlıklı yaşam ancak sporla mümkün. Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bu anlamlı organizisyondan dolayı çok teşekkür ederim. Kaliteli ve sağlıklı bir hayat için 'Yaşam boyu spor' diyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sağlık Müdürü  Prof. Dr. Selami Albayrak da organizasyona ailece katıldıklarını ve bu tür sportif faaliyetlerin artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Gittiği her program ve organizasyonlarda spor için belediyecilere ve şehir planlamacılarına her mahalleye, acilen yürüyüş ve bisiklet yolları yapmaları gerektiği çağrısında bulunduğunu belirten Albayrak, şöyle konuştu:

"Sağlıklı yaşamın başka bir yolu yok. Hemen arabaya binmek ve gittiğimiz yerlerde araçları hemen kapının önüne koymak gibi yanlış alışkanlıklarımız var. Bunlar bizi yürüyüşten ve dolayısıyla sağlıktan uzak tutuyor. Hiçbirimiz arabanın yakıtı, enerji maddesi bitmeden, yakıt almıyoruz. Ama bizler, yemekten sonra bir öğün geçmeden, mesela kahvaltıdan spor yapmadan öğle yemeğine geçiyoruz. Sonra içimizdeki enerjiyi atmadan diğer öğünlere geçiyoruz. Bu da obezite ve sağlıksız bir yaşama neden oluyor. Bu alışkanlıklarımızı derhal değiştirmeliyiz."

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir ise Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 1,5 sene önce kurulduğunu ve obeziteyle mücadelenin de kendi görev alanlarında bulunduğunu belirtti. Taşdemir, İstanbul'un çeşitli mekanlarında doğa yürüyüşü organizasyonu gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Doğa yürüyüşlerini acilen artırmalıyız. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor, bu yürüyüşlerin devamını getireceğimizi bildirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı doğa yürüyüşü, Rehber Serdar Kılıç yönetiminde yaklaşık 2 saat sürdü. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title