Haberler

Isparta'da Yolcu Otobüsünde Yangın (3)

OTOBÜSTEN ORMANA SIÇRAYAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDIIsparta-Antalya karayolunda yolcu otobüsünün yanması sonra Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Kargı Köyü Çobanlar Mahallesi'nde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

OTOBÜSTEN ORMANA SIÇRAYAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Isparta- Antalya karayolunda yolcu otobüsünün yanması sonra Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Kargı Köyü Çobanlar Mahallesi'nde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 yangın söndürme helikopteri, 2 yangın söndürme uçağı ile 20 arazözün yanı sıra Isparta ve Burdur illerinden de çok sayıda orman yangını söndürme aracı ve orman işçisi takviye gönderildi. Antalya, Isparta ve Burdur itfaiye ekiplerinin destek verdiği yangın kontrol altına alındı. Arazinin engebeli olması nedeniyle yerden müdahale güçlükle yapılıyor.

MOTOR KISMINDA YANGIN BAŞLADI

Diğer yandan otobüs yangının ardından tahliye edilen 41 yolcu, 2 şoför ve 1 muavin olmak üzere toplam 44 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Otobüs şoförü Mehmet Sarıkaya, saat 08.00'de Uşak'tan aldığı yolcularla Antalya'ya seyrettiğini söyledi. Kargı Tüneli'ni geçtikten sonra otobüsün motor kısmından çıkan dumanı fark ettiği belirten Sarıkaya, "Hemen aracı durdurduk. Baktığımızda motor kısmının üstünde yangın başlamıştı. Müdahale ettik, kendi çabamızla söndürmeye çalıştık fakat başarılı olamadık" dedi.

ELEKTRİK ARIZASI OLABİLİR

Yolcuları hemen tahliye etmeye başladıklarını anlatan Sarıkaya, "Yolcuları indirdikten sonra müdahaleye başladık ama başaramadık. Bizi aşmıştı. İtfaiyeye haber verdik. Arkadaşlar en hızlı şekilde gelmeye çalıştı. Rüzgar vardı ve alevler yükselince motor kısmından ağaç dalları tutuştu. Yangın sonra yavaş yavaş ormana yayıldı" diye konuştu. Mehmet Sarıkaya, yangının yakıtla ilgili değil elektriksel bir arıza nedeniyle çıkmış olabileceğini söyledi.

'ORMAN EKİPLERİ GELMEDİ' İDDİASI

Bölge sakinlerinden İlyas Çiçek ise otobüs yangınını yoldan geçerken fark ettiğini, 177'yi aradığını, ancak görevlilerin orman yangını haricindeki olaylara müdahale etmeyeceklerini söylediğini iddia etti. 177'yi defalarca aradığını vurgulayan Çiçek, "Yangın ormana sıçrayana kadar gelmediler. Orman ekibi bölgeye çok yakın. Eğer onlar gelmiş olsalardı yangın ormana sıçramazdı" dedi.

YAKIT DEPOSU İNFİLAK ETTİ

Otobüsün en arka koltuğunda oturan yolculardan Hüseyin Yayla da "41 numaralı koltuktaydım. Koku ve duman olduğunu fark ettim. İnsanlar içeride panikledi. Muavine duman geldiğini söyledik, ancak balataların yanıyor olabileceğini söyledi. Duman yoğunlaştı ve otobüsün yandığını gördük. Otobüs durduruldu ve herkes panik halinde otobüsü boşalttı. Otobüsün arka kısmındaki yangın büyüdü ve yakıt deposunda patlama oldu. Ardından alevler ormana da sıçradı. Bütün yolcular inmiştik. Can kaybı yok ama bütün eşyalarımız yandı" dedi.

Yolculardan Ramazan Yayla, defalarca itfaiyeyi aradıklarını ancak ekiplerin geç geldiğini iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Antalya Burdur Kargı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title