Haberler

İspanya'da Hükümet Kurma Çalışmaları

İspanya'da koalisyon hükümeti kurulması için siyasi partiler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İspanya'da koalisyon hükümeti kurulması için siyasi partiler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İspanya'da geçici başbakan ve Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy, bugün Ciudadanos (Yurttaşlar) Partisi lideri Albert Rivera ile görüştü. Rajoy, ilk kez hükümetin kurulması konusunda bir siyasi partiden olumlu yanıt aldı.

Başbakan Mariano Rajoy, hükümeti kurma konusunda ilk adımın artık atılmış olduğunu belirterek, "Bugün en azından bazı konuların konuşulabileceğini gördük. Keşke her şey daha kolay ve hızlı olabilseydi. Bu yüzden hükümetin kurulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi. Üçüncü kez genel seçimlere gitmenin "utanç verici bir durum" olacağını ifade eden Rajoy, kendilerine yeşil ışık yakan Yurttaşlar Partisi için de, sınırlandırılmamış ve şeffaf bir pazarlık ortamının kendileri ile her zaman mümkün olduğunu söyledi.

Ciudadanos lideri Albert Rivera ise, İspanya'daki siyasi tıkanıklığın aşılması için partisi adına ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir yıldır süren bu siyasi tıkanıklığın aşılması için işbirliği yapmak, yeni hükümetin kurulması ve bunda sorumluluk almak noktasında hazırız. Bugünkü görüşmemizde bazı ortak noktaların belirlenmesini sağladık. Ama en önemli konu, Halk Partisinin ve bizim İspanya'da üçüncü bir erken seçimin yaşanmaması üzerine yaptığımız konuşma oldu. Bu bakımdan müzakerelere devam edip, yeni bir hükümetin kurulmasında partimiz adına gerekli sorumluluğu alacağımızı söyleyebilirim. Burada önemli olan tek konu İspanya'nın kendisidir. Bu bakımdan bizim gibi İşçi Partisi'nin de bu sorumluluğu görüp, hükümetin kurulması için üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Hükümet kurulması aşamasında ve kurulmasından sonra da iş birliğimizi devam ettireceğimizi de bilmeleri gerekir."

İspanya'da 20 Aralık'taki genel seçimler ve 26 Haziran'daki erken genel seçimlerde hiçbir siyasi parti tek başına hükümeti kuracak milletvekili sayısına ulaşamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title