Haberler

IŞİD'e Karşı İngiltere'de Yaşayan Müslümanlar Kampanya Başlattı

Güncelleme:

İngiltere'de yaşayan Müslümanlar IŞİD'e karşı #NotInMyName (Benim adımla değil) 'hashtag'i kullanarak sosyal medya kampanyası başlattı.

Dünyanın çeşitli yerlerinden Müslümanlar #NotInMyName (Benim adımla değil) ‘hashtag’i ile IŞİD’in kendi dinlerini temsil etmediğini vurgulayan bir kampanya başlatarak bir video yayınladı.

IŞİD'E KARŞI VİDEO HAZIRLADILAR

Mashable’daki habere göre, 10 Eylül’de, Londra merkezli bir organizasyon olan Aktif Değişim Vakfı hazırladıkları bir video ile birlikte kampanyalarını internette paylaşarak başlattı.

"MASUM BİR İNSANI ÖLDÜRMENİN MAZARETİ OLAMAZ"

Active Change Foundation’ın kurucusu Hanif Qadir, Mirror’a İngiliz yardım görevlisi David Haines’in 13 Eylül’de IŞİD tarafından başının kesilmesinden bahsederken, “Masum bir insanın öldürülmesinin hiçbir din veya kesim için bir mazereti olamaz” dedi. “Bu IŞİD teröristleri gerçek Müslüman değiller. İslam’ın gerçek öğretileri olan barış, merhamet ve şefkati hayata geçirmiyorlar ve tüm insanlığa düşmanlar.”

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Başladığından beri yükselişte olan sosyal medya kampanyası için son 7 gün içinde 14,000’den fazla ‘tweet’ atıldı. Müslümanlar ‘hashtag’ ile birlikte çektikleri fotoğraflarını Twitter ve Instagram’da paylaşıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Londra Eylül Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

sultanım aydemir:

cok güzel allahcc razı olsun. . . . inş. . . . . . .

8
3
yanıtYanıtla
bager:

süper. . .

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title