Haberler

İngiliz Yazarlar, Mutfağımızın Tadını Çıkardılar

Güncelleme:

Gaziantep mutfağını ile tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla İngiltere'nin saygın gazetelerinden oluşan 8 kişilik gurme yazar Gaziantep'e geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile yazarlara gurme tur yapıldı. Gaziantep'in birbirinden güzel ve leziz yemeklerini tadan çıkaran İngiliz gurme yazarları, Gaziantep mutfağına geçer notu verdiler. Gaziantep yemeklerinin yapımı, tadı ve fıstık hakkında bilgi alan yazarlar, ülkelerine döndüklerinde izlenimlerini gazetelerinde yazacak.

KENDİLERİ YAPTILAR, KENDİLERİ YEDİLER

Geziye Gaziantep Emine Göğüş Müzesinde başlayan gurme yazarları, Gaziantep yemekleri hakkında bilgilendirilme ve yemeklerin yapımı hakkında birçok bilgi edindiler. Yazarlar kendilerine gösterilen Kilis kebabı, pirpirim aşı, içli köfte gibi yemeklerin hem yapılışını inceledi hem de yapmaya çalıştılar. Fıstık kahvesi içmeyi de ihmal etmediler.

İki gün boyunca Gaziantep'te kalan gurme yazar ekibi, mutfak müzesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında yazarlarla birlikte yemek yiyen Başkan Şahin, yazarlara çeşitli hediyeler verdi.

Yazarlar, mutfak müzesindeki incelemelerinin ardından Antepfıstığını yakından görmek ve tanımak için Oğuzeli yolunda bulunan fıstık tarlalarını gezdi. Gezi boyunca yetkililerden fıstık hakkında bolca not alan yazarlar gazetelerinde Gaziantep yemeklerinin yanına Antepfıstığını da ekleyeceklerini ifade ettiler.

GAZİANTEP YEMEĞİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ TANITACAĞIZ

Gaziantep'te iki gün geçiren yazarları temsilen konuşan Serra Çelikkan, Gaziantep mutfağının çok zengin olduğunu söyledi. Çelikkan, zengin yemek çeşitlerinin yanında Antepfıstığının da ayrı bir tat ve marka olduğunu ifade ederek, "Yaptığımız şehir gezisinden sonrası Gaziantep'i daha fazla özümsedik. Gaziantep'ten şehir olarak çok mutluyuz çok güzel, keyifli bir gün geçirdik. Döndüğümüzde Gaziantep mutfağı ve kültürü hakkında çok güzel makaleler ve yazılar yazacağız. Bu geziyi düzenleyen Kültür Turizm Bakanlığına ve bizi burada karşılayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne çok teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, yurt içinden ve yurt dışından gelen gurmeler, gurme yazarlar ile farklı tanıtıcı grupların Gaziantep'in mutfak kültürü ile Antepfıstığı adına önemli bilgiler edindiklerini kaydetti. Şahin, bu grupların gittikleri yerlerde Gaziantep'in mutfak kültürüne önemli katkılar sunacaklarını belirtti

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title