Haberler

İngiliz Gazeteci ve Yazarlar Gaziantep'te

İngiltere'den alanlarında uzman yemek ve seyahat yazarı 6 gazeteci, gastronomi dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağı üyeliğine hak kazanarak adını dünyada duyuran, Gaziantep'te biraraya geldi.

İngiltere'den alanlarında uzman yemek ve seyahat yazarı 6 gazeteci, gastronomi dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağı üyeliğine hak kazanarak adını dünyada duyuran, Gaziantep'te biraraya geldi.

İNGİLİZ GAZETECİLER YUFKA AÇIP BÖREK YAPTILAR

İngiltere'den gelen 6 gazeteci, ilk olarak Gaziantep'in tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Gazeteci grubu daha sonra şehrin ünlü mutfak müzesinde Gaziantep mutfağı hakkında bilgi alarak, organize edilen yemek pişirme sanatı atölye çalışmasına katıldı. Burada ellerine oklava alıp hamur açarak börek yapmayı öğrenen gazeteciler eğlenceli anlar yaşadılar.

TURAL " LEZZETLERİMİZİ TATMASI İÇİN HERKESİ GAZİANTEP'E DAVET EDİYORUZ"

İlin tanıtımı için gelen gazetecilere bir toplantı düzenleyen Gaziantep Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, İngiliz gazetecilerin özellikle gastronomi için Gaziantep'e gelmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, " Biz bu lezzetleri tatmaları için herkesi Gaziantep'e davet ediyoruz. Şehrimizin güzel şeylerle anılmasını istiyoruz. Özellikle bu dönemlerde Gaziantep'in gastronomi ile UNESCO'da yaratıcı şehirler ağına girmesiyle birlikte tüm dünyaya lezzetleriyle bahsedilmesini istiyoruz. İngiliz gazeteci grubunun şehrimizi ziyaretinden büyük mutluluk duyduk" şeklinde konuştu.

Gazetecilere Gaziantep mutfağının inceliklerini ve tarihini anlatan Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nin Kurucusu Mehmet Ragıp Güzelbey de, İngiliz yemek ve seyahat yazarlarını şehirlerini tanıtma fırsatı bulduklarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, "Çok mutluyuz. Umarım burada kendilerine doğru mesajları veririz. Kendileri de o doğru mesajları ülkelerine gittikleri zaman anlatırlar. Biz Türk kültürü ve misafirperverliği ile dünyada olmayan bir şekilde misafir ağırlamayı severiz" dedi.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikret Murat Tural Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title