Haberler

İnegöl'de Plates ve Step Kursuna Büyük İlgi

Güncelleme:

Halk Eğitimi Merkezi tarafından Çeltikçi Köyünde oluşturdukları spor salonunda halılar üzerinde açılan ve 5 ay süren kursa 10 kadın devam etti.

İkinci kurs için kayıtlar açılınca kadın sayısı 25'e çıktı. Çevre köylerden gelen talep üzerine Halk Eğitim Merkezi yeni kurslar açmayı planlıyor.

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından geçtiğimiz kasım ayında Çeltikçi Köyünde oturan ve spor öğretmenliği yapan Aslı Durak'a köy kadınlarından gelen talepleri üzerine köy kahvehanesinin üstünde oluşturulan bölümde plates ve step kursu açıldı. Evden getirdikleri halılar üzerinde spor yapan kadınlar 5 aylık süreyi başarıyla tamamladı. Kadınların ilgisinin artması üzerine ikinci dönem için kayıtlar başladı.

Kursa kayıt yaptıran 25 kadın Aslı Durak'ın denetiminde, boş vakitlerini spor yaparak geçirmek, zayıflamak, zinde kalmak, hatta bel fıtığı rahatsızlığını gidermek amacıyla kendi oluşturdukları spor salonunda, hafta da üç gün step aerobik sporu yapıyorlar. 10 kişinin katıldığı ilk kursun ardından ikincisine 18-60 yaş arasında 25 kadın katılıyor.

Salona düzenli devam eden kadınlar hayırseverlerden spor kıyafetleri ve spor aleti istiyorlar. Kursun en yaşlısı 56 yaşındaki Fetiye Özdemir'de, kocasından izinsiz geldiğini belirterek, bel rahatsızlığını gidermek amacıyla bu sporu yaptığını söyledi.

Spor öğretmenliği yapan Aslı Durak, köyden gelen talebi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne ilettiğini ve olumlu karşılanması üzerine merkezin desteğiyle ilk kursu geçen yıl kasım ayında açtıklarını belirterek, İlk kursumuz geçtiğimiz ay içerisinde son buldu. Kursun son bulmasının ardından köydeki kadınlardan yoğun talep gelmesi nedeniyle ikinci kursumuzu da 25 kişinin katılımıyla bu ay içerisinde açtık dedi.

5 ay sürecek olan kurslara yoğun ilgi olduğunu söyleyen kurs öğretmeni Aslı Durak İnegöl de bu kursu ilk kez çeltikçi köyünde açtık ve yoğun bir katılım oldu bu kursu çevre köylerden verilmesi için kendisine talepte bulunduklarını söyledi. Boş yer olarak Köy kahvehanesinin üstündeki bölümü spor alınana dönüştürdüklerini ifade eden Durak, Bayanlarımız evlerinden getirdikleri halılar üzerinde spor yapıyorlar.

Halk eğitim merkezinin yetkilileri de bizlere ellerinden geldiği kadar yardım ediyor kendilerine böyle bir kurs talebimizi geri çevirmedikleri için teşekkür ediyorum diye konuştu.

Kursun talep görmesinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, halk eğitim merkezi olarak İnegöl'ün bir çok köyünde kurslar düzenlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu Kurslarımız genellikle el sanatları ve biçki-dikiş dediğimiz kurslar. Köylerimize gittiğimizde vatandaşlarımıza halkın istediği her kursu açabileceğimizi söylüyorduk. Bu defa Çeltikçi Köyümüzden bize çok değişik bir kurs isteği geldi. Köyün kadınlarından Step Aerobik Kursu talebi oldu.

Köy kahvehanesinin üzerindeki yeri spor salonuna çevirdiler.İlk kursumuzu kasım 2012 yılında 10 kişinin katılımıyla açtık. Bu kurs son bulmadan yoğun bir başvuru gelmesinden dolayı geçtiğimiz ay bitirdiğimiz ilk kurs'tan sonra ikinci kursumuza hemen başladık. Diğer köylerden de bu konuda yoğun talep var. Önümüzdeki aylarda diğer köylerde de bu tür kursları açmayı düşünüyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Çeltikçi İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title