Haberler

İlçe Merkezi Nüfusunu Alacak Kapasitede Cami İnşa Ediliyor

Nüfusu yaklaşık 3 bin olan Büyükorhan ilçe merkezinde, bu sayı kadar kişiyi alabilecek caminin yapımına 1,5 yıl önce başlandı Büyükorhan Camii Yaşatma Derneği Üyesi Duran: "İlçe merkezi nüfusu 3 bin, camimiz de yaklaşık 3 bin kişi alacak" "5 katlı olduğundan Türkiye'nin önemli camilerinden biri.

HARUN KAYMAZ - Bursa'nın "Dağ Yöresi" ilçelerinden Büyükorhan'da, merkezde yaşayan kişilerin tamamını alabilecek kapasitede 5 katlı "3 bin kişilik" yapılıyor.

İl merkezine 81 kilometre uzaklığındaki Büyükorhan'da özellikle cuma ile bayram namazlarında sayısı artan cemaatin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla büyük bir cami yaptırılmasına karar verildi.

Bazı kurum ve kişilerin desteğini alan Büyükorhan Camii Yaşatma Derneği yöneticileri, yaklaşık 1,5 yıl önce 5 katlı ve 3 bin kişi kapasiteli caminin yapımına başladı.

Dernek üyelerinden Ali Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami inşaatı için iki yıl önce arsa satın aldıklarını ve inşaata başladıklarını söyledi.

Devletin bazı kurumlarından büyük destek gördüklerini belirten Duran, "Kapısını çaldığımız büyüklerimiz bizi kırmadı. Köylerimizin ve bizim desteğimizle bu yola girdik. Katkı verenden de vermeyenden de Allah razı olsun" dedi.

İlçe merkezinde özellikle cuma ve bayram namazlarında sıkıntı yaşandığını anlatan Duran, cemaatin önemli bölümünün cami dışında ibadet ettiğini dile getirdi.

Yağmur, kar gibi olumsuzlukların, dışarıda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşları güç durumda bıraktığını ifade eden Duran, "İlçe merkezi nüfusu 3 bin, camimiz de yaklaşık 3 bin kişi alacak. 5 katlı olduğundan Türkiye'nin önemli camilerinden biri olacak. Sonunda başardık" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Büyükorhan Ali Duran Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title