Haberler

İhh'nın Desteklediği Yetim Sayısı 50 Bini Aştı

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 49 ülkede uygulanan "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında 50 bin 905 yetime ulaşıldı Vakfın 50 bininci yetimi, Suriyeli Reyyan Necmettin oldu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 2007'de başlattığı ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 49 ülkede uygulanan "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında 50 bin 905 yetime ulaşıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren vakıf, 2007'de yetim çocuklara kendi ayakları üzerinde durana dek düzenli destek sağlayabilmek amacıyla "Sponsor Destek Sistemi" uygulamasını hayata geçirdi.

Uygulamayla savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerindeki yetim çocukların eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan kültürel desteklere kadar farklı alanlarda ihtiyaçları Türkiyeli hayırseverler tarafından karşılandı.

İHH Yetim Birimi verilerine göre, 50 bininci yetim Suriyeli Reyyan Necmettin oldu. Babasını tıbbi imkansızlıklar sebebiyle kaybeden Reyyan'ın annesi ise keskin nişancıların açtığı ateşte hayatını kaybetti.

Suriye'deki El Birri Vettakva kampında anneannesi ve 4 kardeşiyle yaşayan 12 yaşındaki Reyyan'ın sponsoru da "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine katılan Necip Fazıl Ortaokulu 6-F, G, H, I ve İ sınıflarının öğrencileri oldu.

Suriye Yetim Birimi, kampta Reyyan ve ailesini ziyaret etti. Eriha'da doğan Reyyan, 4 kardeşleriyle yaşadıkları evlerinin Esed ordusu tarafından yakıp yıkıldığını anlattı.

Ninesine ev işlerinde yardım eden Reyyan, arkadaşlarını çok sevdiğini belirterek, "İHH, her ihtiyacımızı karşılıyor. Bize yemek ve ekmek dağıtıyor, battaniye verdi, evlerimizi onardı. Başka bir şeye ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

Vakfın "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında 50 bin 905 yetime ulaşıldı.

İHH'nın yetimlere yönelik çalışmaları

İHH, bu yıl "Yetim Dayanışma Günleri"nin 4'üncüsünü düzenledi. Bu yıl yetimlere yönelik 49 ülkede 350 proje uygulandı. Bunların 149'u Adana, Ankara, Antalya, Batman, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, İskenderun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak'ta hayata geçirildi.

Afganistan, Arakan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Gana, Gürcistan, Haiti, Irak, Kazakistan, Keşmir, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moritanya, Nepal, Pakistan, Preşova, Ruanda, Sancak, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Yemen ve Ekvador'da ise 197 proje uygulandı. Bunlar arasında yardımlaşma projeleri kadar Somali'ye dikiş makineleri verme, Gazze'ye bakkal dükkanları açma, Türkiye içindeki yetim ailelerinin evlerinin tadilatı gibi kalkınma projeleri öne çıktı.

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası

İHH, Türkiye'nin tüm kesimlerini yetimlere yönelik yardıma dahil edebilmek amacıyla 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" adıyla kampanya başlattı.

Eğitim Bir-Sen'in de destek verdiği kampanya kapsamında 80 ilde binlerce okulda çalışma yürütülüyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title