Haberler

İçişleri Bakanı Güler Şirehan'a Vuruldu

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Muammer Güler iş adamı Tahir Tekin Öztan'ı kutlayarak Şirehan'ın büyüleyici bir yapıya sahip olduğunu ve ülke turizmine önemli katkılar sağlayacak nitelikte bulunduğunu belirtti.

İpekyolu üzerinde bulunan en büyük Kervansaray olma özelliğiyle dikkat çeken Şirehan'da incelemeler yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler iş adamı Tahir Tekin Öztan'ı kutlayarak Şirehan'ın büyüleyici bir yapıya sahip olduğunu ve ülke turizmine önemli katkılar sağlayacak nitelikte bulunduğunu belirtti. Şirehan'ın Gaziantep ticaretinde bir borsa görevi gördüğünü da belirten İçişleri Bakanı Güler "Tarihi dokumuzun turizme ve ekonomiye kazandırılması kadar korunarak gelecek nesillerimize aktarılmasında önemlidir. Şirehan Gazinantep'te tarımsal ürünlerin borsası gibi işlev gören tarihi bir mekândı. Bu muhteşem yapı bu gün aslına uygun hale getirilerek turizme başarıyla kazandırılmıştır" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak için Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler restorasyonu tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde kapılarını konuklarını açan tarihi Şirehan'la ilgili Tahir Tekin Öztan'dan bilgi aldı. Gaziantep'in geçmiş dönemlerdeki en önemli ticaret merkezleri arasında yer alan ve en büyük iç avlulu hanı olma özelliği gösteren Şirehan Hotel'de incelemeler yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, restorasyonu gerçekleştiren ve işlevine uygun bir iş konulunda dünyanın hizmetine açmayı başaran Tahir Tekin Öztan'ı kutladı. Uzun yıllar Gaziantep valiliği yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için görev yaptığı her ilde önemli başarılara imza atmış, Zeugma Kazılarıyla sular altında kalan antik kentin önemli bir bölümünün kurtarılmasını sağlamış, ilk kez Gaziantep Kale kazılarının başlatılmasının startını vererek kale üzerinde bilimsel çalışmaların başlamasında öncülük yapmıştı.

Şirehan Hotel'de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler aslına uygun restore edilerek yok olmaktan kurtarılan yapının İpek Yolu üzerindeki en önemli kültür abideleri arasındaki yerini aldığını belirtti. Şirehan'ın Gaziantep ticaretinde önemli bir yer kapladığına dikkat çeken İçişleri Bakanı Muammer Güler "Gaziantep ticaretinin ve sanayisinin geçmiş dönemlerdeki merkezi olan Şirehan adeta bir borsa gibi işlev görür ve tarımsal ürünlerin büyük bir bölümü burada satılırdı. Tarihi yapının korunması ve işlevine uygun bir iş kolu olan konaklama amaçlı kullanılması Türkiye'deki diğer hanlar ve benzeri yapılar için büyük örnek oluşturmaktadır. Gerçekten Gaziantep için olduğu kadar ülkemiz içinde önemli bir eserin yok olmaktan kurtarılarak gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Tahir Tekin Öztan yakinen tanıdığım Gaziantepli girişimcilerden birisidir. İstanbul'da markalaşmayı başararak Gaziantep'e dönmüş ve doğduğu kente bu yolla vefa borcunu ödemiştir. Kendisini yürekten kutluyorum. Gaziantep yeni ve güzel bir mekâna kavuştuğu gibi geçmişin geleceğe aktarılmasında da önemli bir rol üstlenilmiştir. Burada elbette Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'i de yürekten kutluyorum. Kültür yolu üzerinde yer alan antik dokunun yeniden hayata dönmesinde ve ekonomiye katma değer kazandırmasında önemli rol oynamış, gerek hanlar ve diğer yapılar gerekse Eski Antep Evlerinin restorasyonunda önemli başarılar elde etmiştir." dedi.

Şirehan'ın restorasyonu için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sahan Grub Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan Şirehan'da yapılan çalışmaları İçişleri Bakanı Muammer Güler'e göstererek "Burası yakın zamanda adeta enkaz yığını haline gelmiş, bakımsızlıktan bütün yapı çökme noktasındaydı. Ben Gaziantepliyim. Gaziantep'e olan vefa borcumu bu yolla ödemek istedim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr Asım Güzelbey'in önerisiyle burada iki ayrı hanı, yani Yemiş Han ve Şirehan'ı alarak asıllarına uygun olarak restore ettirdim. İstanbul'da bir dünya markası haline getirdiğimiz Sahan'ı yemiş hanında hizmete soktuk. Restorasyonu yeni tamamlanan ve 4 Ekim'de düzenleyeceğimiz Şire Festivaliyle açılışını gerçekleştireceğimiz Şirehan Hotel'i de konaklama amacıyla hizmete soktuk. Temel amacımız ata yadigârı bu yapıların gelecek nesillere sağlıklı aktarılmasını sağlamak yanında aslına uygun işlevlerini sürdürmeleri. Şirehan Hotel çevresinde bulunan birçok işyerinde de yeniden hareket başladı. Şirehan Gaziantep turizmi için önemli unsurların başında yer almaya başladı. Bugün İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler Şirehan'da incelemeler yaparak bizleri kutladı. Bu çalışmalarımızda önemli bir motivasyon oldu. Kendilerine teşekkür ederim." dedi.

Şirehan Hotel'e 4 Ekim'de 5 Bakanlı açılış yapılacak

3-6 Ekim tarihleri arasında tarihin yeniden yaşatılacağı ve Şirehan Hotel'in ev sahipliği yapacağı ve Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Şire Festivalinde Şirehan Hotel'in de açılışı yapılacak. Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit'in genel koordinatörlüğünde hazırlıkları süren ve Türkiye'nin bir çok ilinden yüzlerce gazetecinin de katılacağı Şire Festivali önemli bir ilkin gerçekleştirilmesini de sağlayacak. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan Şire Festivalinin açılışıyla ilgili görüştükleri İçişleri Bakanı Muammer Güler'den olumlu yanıt aldı. Açılışa herhangi bir değişiklik olmazsa 5 bakanın katılacağı ve Şire Festivalindeki bazı etkinliklerinde yakından takip edileceği öğrenildi. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklamanın yapılacağı da bildirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İpekyolu Türkiye Zeugma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title