Haberler

İçişleri Bakanı Ala Iğdır'da

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala ,çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a geldi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "(vatandaşlarımız) Türkiye'de halk iradesine, millet iradesine, demokrasiye ve Türkiye'nin en önemli varlığı olan siyasi istikrara karşı girişilen müdahalelere saldırılara iyi bir cevap olarak 30 Mart'ta oy kullanacaklardır" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a gelen Bakan Ala, Vali Davut Haner'i makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında brifing aldı.

Ala, burada yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti. Iğdır'a özel bir önem verdiklerini ve önemli yatırımlar yapıp kalkınması için çalıştıklarını anlatan Ala, şöyle devam etti:

"Bölünmüş yollarıyla havaalanıyla ve diğer tarım sanayi konularında aldığımız inisiyatifler yaptığımız katkılarla gerçekten bu bölgenin incisi haline getirmeye çalıştığımız bir şehrimiz. Daha önce de havaalanının açılışı için sayın başbakanımızla bereler buraya gelmiştim. Her geldiğimizde de gelişimleri gözlerimizle müşahede ediyoruz. Bu büyük bir memnuniyet verici durumdur ama arzu ediyoruz ki Iğdır, Türkiye'deki gelişmelere paralel bir seyir izlesin. Belediyecilik hizmetlerinde de kaliteyi ve çıtayı yükseltsin. AK Parti hükümetinin katkılarıyla AK Parti belediyeciliğini de burada hissetsin. Daha şık bir belediyecilik hizmeti ile karşılaşsın. Biz bunun için de bu 30 Mart seçimlerinde AK Parti belediyeciliğine teveccüh göstermelerini arzu ediyoruz. Daha çok hizmet almaları bakımından daha kaliteli hizmet almaları bakımından, bunu önemli görüyoruz."

Iğdırlı vatandaşların 30 Mart'ta Türkiye'nin dış politikasına yönelik yaptığı girişimleri, aldığı inisiyatifleri değerlendirmek üzere oy kullanacaklarını dile getiren Ala, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bunu çok iyi değerlendireceklerini sanıyorum. Öyle düşünüyorum öyle inanıyorum. Diğer bir husus da (vatandaşlarımız) Türkiye'de halk iradesine, millet iradesine, demokrasiye ve Türkiye'nin en önemli varlığı olan siyasi istikrara karşı girişilen müdahalelere saldırılara iyi bir cevap olarak 30 Mart'ta oy kullanacaklardır. Tercihlerini saygıyla şimdiden selamlıyorum. Spesifik olarak Iğdır'da Ünlendi Barajı'nın ihalesinin yapılmış olması ve bitirilecek olması yüzde 80 sulanan Iğdır'ın yüzde 20'sinin de bu barajla sulanabilecek olması bizi memnuniyet verecek bir noktaya getirmiştir. Ayrıca doğalgaz konusunda da ihalesi yapıldı ve Iğdır en kısa zamanda doğalgazla buluşacak. Bu hizmetlerin tamamını fazlasıyla hak ettiklerini düşündüğümüz Iğdırlı kardeşlerimizi bu hizmetlerle buluşturmanın memnuniyeti içerisinde tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum."

AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Ala, burada il başkan yardımcısı Ergün Aras ve Iğdır Belediye Başkan adayı Mustafa Buluş'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi'ndeki esnafı da ziyaret ederek bir süre sohbet eden Bakan Ala, ardından helikopterle Ardahan'a gitti.

Kaynak: AA / Güncel

Efkan Ala Ak Parti Türkiye Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title