Haberler

Hopa Olaylarını Protesto Davası

Ankara'da, Hopa olaylarını protesto amacıyla düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" suçundan dava açılan 92 kişini...

Hopa olayları üzerine Ankara'da düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları  iddiasıyla haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na Muhalefet" suçundan dava açılan 92 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık Döndü Taka Çınar, olay tarihinde KESK Genel Başkanı olduğunu, 2011'de Hopa'da meydana gelen olaylarda eski bir üyeleri olan Metin Lokumcu'nun vefat ettiğini, bunun üzerine sendikanın çağrısı doğrultusunda basın açıklaması yapmak istediklerini anlattı.

Çınar, "Alınan karar gereğince AK Parti il binası önünde basın açıklaması yapacaktık. Görevim icabı kortejin önünde yürüdüm, ama iddia edildiği gibi herhangi bir pankart taşımadım. Doğal olarak gösteri ve yürüyüş hakkımızı kullandık. Kocatepe Camisi'nin oraya gelince kolluk güçlerinin müdahalesiyle karşılaştık. Anayasal hakkımız engellenmiş oldu" ifadesini kullandı.

Sanık Ali Gökpınar da demokratik tepkisini dile getirmek için eyleme katıldığını, iddia edildiği gibi kamu malına zarar vermediğini, kamu malına zarar verenlerin ise davayı açarak kağıt israfı yapan ve mahkemeleri meşgul edenlerin olduğunu savundu.

Sanık Rıza Yalçın Koçak ise "Hopa'daki olaylarda bir arkadaşımız ölmüştü. Buna tepkimizi koymak için bu eyleme katıldım. AK Parti Ankara İl Başkanlığı önüne yürüdük. Ben de kolluk güçlerinin şiddetine maruz kaldım" diye konuştu.

Sanık Doğan Kaya da olaylara katılmadığını, ad ve baba adı benzerliğinden yaşanan kimlik karışıklığı nedeniyle hakkında dava açıldığını söyleyerek beraatini ve tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek, beraatlarını talep etti.

Savunması alınamayan sanıkların zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Durumşayı Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve bir grup avukat da izledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Metin Lokumcu Ak Parti Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title