Haberler

Hazır Giyimciler Fuardan Fuara Koşuyor

Türk Hazır Giyim Sektörü, Son Zamanlarda İhracatta Yakaladıkları Başarıyı Sürdürmek İçin Son İki Ayda Tokyo'dan Düsseldorf'a, Londra'dan Las Vegas'a, Moskova'dan Paris'e 7 Ayrı Moda Fuarına Katıldı.

-Türk hazır giyim sektörü, son zamanlarda ihracatta yakaladıkları başarıyı sürdürmek için son iki ayda Tokyo'dan Düsseldorf'a, Londra'dan Las Vegas'a, Moskova'dan Paris'e 7 ayrı moda fuarına katıldı. İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Türk hazır giyim sektörü temsilcileri bavullarını bile toplayamadan ülke ülke, şehir şehir dolaşarak tüm uluslararası fuarlarda yerlerini alıyorlar. Bu Türk moda endüstrisinin geldiği noktanın bir göstergesidir" dedi.

İSTANBUL(ANKA) - Ağustos ayında 1 milyar 458 milyon dolar ile ihracat şampiyonu olan Türk hazır giyim sektörünün temsilcileri, son zamanlarda ihracatta yakaladıkları başarıyı sürdürmek için yurtdışında fuar fuar gezerek, Türk markalarını dünyaya tanıtmaya çalışıyor.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Türk hazır giyim sektörü temsilcileri bavullarını bile toplayamadan ülke ülke, şehir şehir dolaşarak tüm uluslararası fuarlarda yerlerini alıyorlar. Bu Türk moda endüstrisinin geldiği noktanın bir göstergesidir" dedi.

Hazır giyimciler, son iki ayda Tokyo, Düsseldorf, Londra, Las Vegas, Moskova ve Paris gibi merkezlerde düzenlenen 7 fuara katıldılar.

-"BAVULARINI BİLE TOPLAYAMIYORLAR"-

İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Türk hazır giyim sektörü temsilcileri bavullarını bile toplayamadan ülke ülke, şehir şehir dolaşarak tüm uluslararası fuarlarda yerlerini alıyorlar. Bu Türk moda endüstrisinin geldiği noktanın bir göstergesidir" dedi.

Orakçıoğlu, açıklamasında, hazır giyim sektörünün uluslararası arenada Türk moda ve markasının geldiği noktayı sergileme şansı bulduğunu söyledi. Son iki ayda sektördeki ihracat artış oranının yüzde 20'ler seviyesinde, son sekiz ayda ise yüzde 16'lar seviyesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Orakçıoğlu, sektörün son iki ayda tutturduğu ortalamayı sürdürmesi halinde yıl sonunda 16 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşacağını kaydetti.

-"SEKTÖR PSİKOLOJİK SINIRI AŞTI"-

Orakçıoğlu, söz konusu gelişmelerin hazır giyimin son aylarda kalktığı yeni bir ihracat atağının rakamlara yansımış hali olduğunu ifade ederek, geçen yılın sonunda aylık 1 milyar dolarlık ihracat sınırını psikolojik sınır olarak konuşan sektörün bu yılın üçüncü çeyreği bitmeden aylık psikolojik sınırı 1.5 milyar seviyesine yükselttiğini vurguladı. Orakçıoğlu, şunları söyledi:

     "Rakamların gösterdiği en açık gerçek şudur: Felaket yılı olarak değerlendirilen 2005'i bir önceki yıla göre yüzde 4.7, 2006'yı ise yüzde 2.1 artışla geçen sektör, Ağustos 2007 itibariyle geriye dönük bir senelik ihracatını yüzde 16 düzeyinde artırmıştır. Bu rakam sektörün parlak yıllarına yakın bir rakamdır. Unutulmamalıdır ki yüzde 16 ihracat artışı sağlayan sektör ayda 1.5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir sektördür. Kur belirsizlikleri hatta tehdidi altında 2006 yılında sıkışıp kalan sektör mevcut sıkıntılar tam olarak ortadan kakmamasına rağmen toparlanmış ve küresel kriz yılından tam iki sene sonra yine yüzde 16 büyümeyi başarmıştır." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Kola tutkunlarını yıkan haber! Litresi 35 liradan satılacak

Kola tutkunlarını yıkan haber! Litresi 35 liradan satılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title