Haberler

Halikarnas Kabakçısı'ndan Kukla

Bodrum'da 15 yıl önce açılan Le Kabbak Halikarnas Kabakçısı, ürün yelpazesini genişletti.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Dereköy'de 15 yıl önce açılan Le Kabbak Halikarnas Kabakçısı, ürün yelpazesini genişletti. Erkin ve Hüseyin Özgül kardeşlerin işlettiği kabakçıda, dekoratif abajur ve gece lambalarının yanı sıra, pinokyo kuklaları da satışa sunuldu.

Dereköy'De yaklaşık 15 yıldır Le Kabbak Halikarnas Kabakçısı'nı işleten üniversite mezunu iki kardeş, Bodrum Geceleri ismini verdikleri dekoratif kabakların yanı sıra işletmelerinde farklı ürünlere yer vermeye başladı. Özellikle yalan söyledikçe burnu uzayan masal kahramanı olarak tanınan Pinokyo'nun 1 metre boyundaki kuklaları, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Ahşaptan oyma yöntemiyle yapılan, boyları 40 cm ve 1 metre olan pinokyo kuklaları çocukların da beğenisi topluyor. Fiyatları 25 ile 150 lira arasında değişen kuklaların yanı sıra, Kısmet Balıkları, Şeytan Kulağına Kurşun, Zilli Zarife, Kayıp Balık Memo ismini verdikleri, özel süs çanları da yeni tasarımlar arasında yeralıyor.

Erkin ve Hüseyin Özgül kardeşler, atölyelerinde tasarladıkları ve el emeği göz nuru ile yaptıkları yeni ürünlerde, çeşitli bitkiler, cam balık süsleri, çanlar, nazar boncukları ve kurşundan yararlandıklarını belirtti. Erkin Özgül, "Kardeşim Hüseyin Özgül ile fikir alışverişi yaparak oluşturduğumuz tasarımlara devam edeceğiz. Zaten kabak tasarımlarımız sürüyor. Geçmiş yıllarda dilden dile dolaşan deyimlere de kendimizce tasarımlar üretip, yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title