Haberler

Haleva: "Ramazan, İnsanlara Tanrının Verdiği İhtişamdır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'nın açıklamaları ve detaylar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'nın açıklamaları ve detaylar. Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, "Bir tarafta Ramazan kutsal gün, insanlara tanrının verdiği ihtişamdır, bir taraftan da terör ben anlayamıyorum" dedi.

Haleva, Edirne Büyük Sinagog'ta gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye Hahambaşılığı ve Türk Musevi Cemati'nin düzenlediği sokak iftarına katılmak için Edirne'de bulunduğunu söyledi.

İftar öncesinde sinagogta dua ettiğini belirten Haleva, "Bu ihtişamlı yapıda dua etmek, Türkiye'deki Yahudi toplumunun ne kadar rahat ve huzurlu bir şekilde yaşadığının bir delaletidir. Bu abideyi yapabilmek için sosyal ve ekonomik durumun iyi olması gerekir ve buna karşılık devletin buna hoş görüyle bakması gerekir. Devlet Yahudi toplumuna bir hak verdi ve bu mabet bunun bir delilidir. İnsan buraya geldiğinde bir huzur duyuyor bir haz duyuyor. İnsan burada Osmanlı İmparatorluğu'nun kalıntılarını hisseder" diye konuştu.

Daha önce Edirneli olduğunu söylediğini dile getiren Haleva, "Rahmetli annem, babam Edirneliydi. Buraya geldiğinde kendimi buranın bir hemşehrisi olarak hissediyorum. Allah hepimize sağlık, neşe versin. Bütün bu güzel hava bütün Türkiye'mize dağılsın. Türkiyemiz'den daha öteki ülkelere de dağılsın ki insanlar artık barış ve huzur içinde yaşasın" dedi.

-"Ramazanda terör olaylarının yaşanması"

Bir gazetecinin, "Türkiye gergin bir ortamdan geçiyor ve verdiğiniz iftar kentler arasında hoşgörüyü artırıyor, bununla ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusuna Haleva, "Neresi gergin değil bana bir söyleyebilir misiniz? Dünyanın her yerinde bir gerginlik var. Buradaki iftar hoşgörünün delaletidir. Burada İslam alemiyle bütünleşiyoruz" yanıtını verdi.

Haleva, "Ramazanda terör olaylarının yaşanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da "Sorunun kendisini sen anlayabiliyor musun? Bir tarafta Ramazan bir tarafta terör. Birbirine yakışır mı? Artık cevabı bilemiyoruz. Bir tarafta Razaman kutsal gün, insanlara tarının verdiği ihtişamdır. Bir taraftan da terör ben anlayamıyorum" şeklinde cevaplandırdı.

Kaynak: AA / Güncel

İsak Haleva Türkiye Politika Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bakmadan Geçme

TÜRKİYE- BREZİLYA MAÇ ÖZETİ #127952 Türkiye- Brezilya maçı kaç kaç bitti? Eylem Tok ve oğlu nerede yakalandı? Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? Sırbistan-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Sırbistan-İngiltere maçı şifresiz mi? Kurban eti yıkanır mı, kırmızı et yıkanır mı? Kurban kesildikten sonra et yıkanır mı? Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title