Haberler

Hakkari'de Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Güncelleme:

Hakkari'de 42 STK temsilcisinin içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu, Suriye'deki Kürtler için yardım kampanyası başlattı.

Hakkari'de 42 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu, Suriye'deki Kürtler için yardım kampanyası başlattı.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Belediye Başkanlığı, DTK delegeleri ve BDP Hakkari il Örgütü, Suriyede süren iç çatışmadan dolayı zor günler geçiren Kürtlere yardım kampanyası başlatacağını açıkladı. Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına; Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt ve STK temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut okudu. Akbulut, Suriye'deki Kürtlerin yalnız olmadığını belirterek, onlara her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

"DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ"

STK, Belediye, DTK ve BDP olarak Suriye'deki Kürtlere bugün itibariyle yardım kampanyası başlattıklarını ve toplanan yardımların belediyedeki görevlilere teslim edileceğini anlatan Akbulut şöyle konuştu:

"Rojava halkıyla dayanışma adına Hakkari'de maddi ve manevi anlamının önemli olduğunu düşündüğümüz bu dayanışma kampanyasını gecikmiş olsak da başlatmış bulunmaktayız. Aslında bizleri bugün burada başlattığımız kampanya ile tüm Suriye halkının acılarını paylaşmak ve yardım elimizi uzatmak isterdik. Ne yazik ki, buna imkanlarımız el vermiyor. Tarih boyunca misafirperverliği ve yardımseverliği ile tanınmış olunan Hakkari halkı daha önce Kuzey Irak'tan Saddam'ın zulmü nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Kürt kardeşlerine, yine Van ilinde yaşanan depremde gösterdiğiniz yardım dayanışması taktire şayandır. Bugün itibariyle DTK, STK'lar, BDP ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde başlatmış olduğumuz yardım kampanyası ile Rojava'daki halkın acılarını paylaşmak amacı ile en insani ihtiyatiyaçları olan her türlü kuru gıda, çocuk bezi ve çocuk mamasının Hakkari Belediyesi'ne teslim hususunda katkı ve desteklerinizi bekliyoruz" - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu İsmail Akbulut Hakkari Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title