Haberler

Gündem / 11 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/15.30/12.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Norveç Parlamentosundaki oturuma katılacak.

(Oslo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da makroekonomi toplantısına ve AK Parti genel merkezindeki bilgilendirme toplantısına katılacak, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.30/16.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avustralya'da, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı kapsamında, "Daha İyi İşler Oluşturma, İşgücüne Katılımın Artırılması ve Yapısal İşsizliğin Azaltılması" toplantılarına katılacak, ikili temaslarda bulunacak.

(Melbourne) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gölcük'te şiddete maruz kalan kadınlar için koruyucu önlemler geliştirilmesine yönelik araç alım projesi ve Anne Üniversitesi 2. ve 3. dönem mezuniyet törenine katılacak, Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü'nü ziyaret edecek, Çocuk Sokağı'nın açılışında bulunacak.

(Kocaeli/11.00/İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Portekiz'de, Parlamento Başkan Vekili Guilherme Silva, Başbakan Pedro Passos Coelho ve Başbakan Yardımcısı Paulo Portas ile bir araya gelecek.

(Lizbon)

4 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'da Türkiye, ABD, Mısır, Ürdün ve Körfez İşbirliği Konseyi'ne üye ülkelerin katılacağı "Terörle Mücadele Toplantısı"na iştirak edecek.

(Cidde) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CNR Emlak Fuarı'nın açılışında yer alacak.

Zeybekci, Türkiye-Moldova Serbest Ticaret Anlaşması'nı Moldova Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Andrian Candu ile imzalayacak.

(İstanbul/09.00/Moldova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 5. Türkiye Enerji Zirvesi'ne ve Balanbanlı Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışı ile Rüzgar Enerji Santrali Projeleri'nin temel atma törenine katılacak.

(Gaziantep/09.30/İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Extreme Sailing Series (ESS) 2014 İstanbul Etabı'nın açılış programına katılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek, Mersin Limanı'nda incelemelerde bulunacak, valiliği, AK Parti il başkanlığını ve serbest bölgeyi ziyaret edecek.

(Mersin/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Sivas" filmi ekibini Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde kabul edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anemon Hotelde, Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesinin Ortak Programı'na katılacak.

(Eskişehir/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışına katılacak.

( Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CeBİT Bilişim Eurasia 2014 ile Levent-Hisarüstü Metrosu son ray, Sanayi-Seyrantepe bağlantı tüneli ilk ray kaynağı törenlerine katılacak, Kasımpaşa Tüneli'nde incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/11.00/14.00/15.15/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak'ta yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından yaşanan gelişmeler ile ülkedeki çatışmalar takip ediliyor.

(Bağdat)

3- Mısır'da İhvan yetkililerine yönelik yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki hükümet karşıtı göstericiler ve silahlı Husi grupları ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı, IŞİD terör örgütüyle mücadelede izlenecek stratejiye ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

6- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Şanghay İşbirliği Örgütü Başkanlar Konseyi, Tacikistan'da toplanacak.

(Duşanbe)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasındaki konferansta "Para Politikaları" konulu sunum gerçekleştirecek.

(Kastamonu/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ait kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimine ilişkin verileri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'na kadınlar müsabakalarıyla devam edilecek.

Türk Milli Takımı'ndan 53 kiloda Merve Kenger, 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak ve 75 kiloda Yasemin Adar mindere çıkacak.

(Taşkent) (Fotoğraflı)

2- 2014 FIBA Dünya Kupası yarı finalinde ABD ile Litvanya, karşı karşıya gelecek.

(Barcelona/22.00) (Fotoğraflı)

3- Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı İstanbul'da yapılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title