Haberler

Gül: "Teröristler Türkiye'ye Silah Sokuyor"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Kuzey Irak'taki Otorite Boşluğu Yüzünden Teröristler Türkiye'ye Silah ve Mühimmat Sokuyor" Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Kuzey Irak'taki otorite boşluğu yüzünden teröristler Türkiye'ye silah ve mühimmat sokuyor'' dedi.

Kültür Atölyesi: Halklar ve Kültürler Diyalogu'' konulu konferansa katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Paris'te bulunan Gül, bugün Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ile bir araya geldi.

Gül, Fransız bakan ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye'de hükümetin reform sürecini devam ettirme konusunda kararlı olduğunu belirterek, ''kararlılığımız Türk halkına olan siyasi sorumluluğumuzdandır'' dedi.

Türkiye'de terör saldırılarının son dönemde artmasına ilişkin bir soru üzerine Gül, Kuzey Irak'taki gelişmelere dikkati çekerek, ''bu bölgedeki otorite boşluğu yüzünden teröristlerin buradan Türkiye'ye rahatça silah, mühimmat,bomba soktuklarını'' ifade etti.

Türkiye'nin terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini hatırlatan Gül, Türkiye'de herkesin düşünce ve görüşlerini rahatça açıklayabileceğini belirterek, ''Türkiye'nin terörle mücadelede, uluslararası hukuktan doğan haklarını gerektiğinde kullanacağını'' söyledi.

Terörün yalnızca Türkiye'nin sorunu olmadığını, dünyada bir çok ülkenin bu tehditle karşılaştığını belirten Gül, ''bombalı saldırılarla, mayınlarla masum insanların öldürülmesinin hiç bir gerekçesinin olamayacağını'' kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Blazy ise gümrük birliğinin AB'nin 25 üyesini kapsayacak şekilde uygulanmasını öngören ek protokolle ilgili Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini söyledi. Fransız bakan, ''taahhütler yerine getirilmezse, bunun sonuçları olacaktır'' diye konuştu.

Fransız bakan Türkiye'nin reform sürecini yerine getirmesine de önem verdiklerini belirterek, bu süreçte özellikle siyasi kriterlerin yerine getirmesini Fransa'nın dikkatle izlediğini belirtti.

Fransız bakan dün Diyarbakır'da düzenlenen terör eylemini şiddetle kınadıklarını belirterek, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Bakan, terörle mücadele konusunda Türkiye ile tam dayanışma halinde olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title