Haberler

Gösterici Çocuktan Polise Bombalı Saldırı: 5 Yaralı

Bir çocuğun, maytap, havai fişek gibi malzemelerin barutlarını şişeye doldurup, bilye, teneke parçaları yerleştirerek yaptığı patlayıcıyı atması, sonucu 5 polis yaralandı.

Adana'da yasadışı gösterilere katılan bir çocuğun, maytap, havai fişek gibi malzemelerin barutlarını şişeye doldurup, bilye, teneke parçaları yerleştirerek yaptığı patlayıcıyı atması, sonucu 5 polis yaralandı. Kendisi de yaralanan çocuk, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

PKK'ya yönelik operasyonlarda teröristlerin öldürülmesinin ardından Adana'da toplanan gruplar, dün gece yine eylem yaptı. Ova Mahallesi'nde toplanan grupta yer alan bir çocuk, gösterilere müdahale amacıyla bölgede bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine el yapımı bomba attı. Bombanın patlaması sonucu, adları açıklanmayan 5 polis memuru ile saldırıyı yapan çocuk da yaralandı. Çeşitli hastanelere götürülen ve durumları iyi olan polisler ile bombacı çocuk, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan çocuğun Çocuk Şube'de ifadesi alınırken, atılan bombanın el yapımı olduğu, yasadışı gösterilerde de kullanılan maytap, havai fişek türündeki malzemelerin barutlarının şişeye doldurulması, bilye, teneke parçaları da atılarak yapıldığı anlaşıldı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin sorgusu sürerken, son günlerde, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinden göçle gelen vatandaşların bulunduğu mahallelerde yasadışı gösterilerin artması, seçim bürolarına yönelik saldırıda da bulunması üzerine, İl Asayiş Toplantısı, Vali İlhan Atış başkanlığında Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı.

ÇELİK'İN BÜROSUNA YİNE SALDIRI

Öte yandan, Ak Parti Genel Başkan Yardımccısı Adana Milletvekili ve adayı Ömer Çelik'in Çukurova Caddesi'ndeki seçim bürosuna taşlı saldırı yapıldı. 10 gün arayla seçim otobüsü ve bürolarına 3 kez saldırı yapılan, dün geceki saldırıyı gerçekleştiren yaklaşık 100 kişilik grup, seçim bürosunun yakınında bulunan Yüreğir Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de taşladı. Seçim bürosu ile dernek binasının camlarının kırıldığı saldırıda dernek başkanı Salih Budan'ın oğlu 22 yaşındaki İbrahim Budan kolundan yaralanıp ameliyata alındı. Saldırganların yakalanması için soruşturma sürüyor. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title