Haberler

"Google"A En Çok Gündemdeki Konular Soruldu

Google'ın "trendler küresi" uygulaması kapsamında ülkelere göre en çok aranan kelimeler sıralandı Türkiye'de ise Google'a, en çok sosyal yaşamda konuşulan ve gündemde olan konular soruldu.

SALİH BARAN - Türkiye'de bu yıl Google'a en çok, sosyal yaşamda konuşulan ve gündemde olan konular soruldu.

Dünyanın en çok kullanılan arama motorları arasında gösterilen Google, 2013 yılının 11 ayında, gün gün dünyada neler arandığını gösteren "trendler küresi" uygulaması sonuçlarını, sitesinde yayımlamaya başladı.

Google giriş sayfasındaki linkten girilerek ülkelere göre en çok aranan kelimelerin görülebildiği "trendler küresi" nde hangi gün, hangi ülkede neyin gündemde olduğu anlaşılabiliyor.

Türkiye'de ise popüler arama motoru, en fazla dizi film isimleri, oyuncuları ve yayın akışları ile bayram namazı saatleri, sınav sonuçları gibi konularda bilgi almak için kullanıldı.

Ocak ayında, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde, "Okullar tatil mi?", Milli Eğitim Bakanlığına atanan Nabi Avcı ile Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumunun başlattığı uygulamaya erişebilmek için hat sorgulama, en çok aranan konular oldu.

Şubat ayında sevgililer günü öncesi ise en çok çiçek siparişine ilişkin arama yapıldı. İstanbul'da cesedi bulunan "Sarai Sierra", Yaşar Nuri Öztürk ile nişanlanan Türk sanat müziği sanatçısı Nazlı Kanaat da yine bu ayda en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Mart ayında yaşamlarını yitiren şarkıcı Müslüm Gürses ve oyuncu Metin Serezli de arama motorunda, en çok aranan isimler oldu. Katıldığı bir yarışmada manken Adriana Lima'ya benzerliğiyle konuşulan Fatmagül Fakı'nın da yaşamını merak edenler yine Google'a başvurdu.

Nisan ve mayıs ayına futbol damgasını vurdu

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 1-1 sonuçlanan Lazio- Fenerbahçe maçı ile UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında rakibi Benfica'yı sahasında 1-0 yenen Fenerbahçe, yılın dördüncü ayında en çok arananlar listesinde trendler arasına girdi. Nisanda ayrıca "Gangnam Style" şarkısıyla dünya gündemine oturan Güney Koreli şarkıcı PSY'nin yeni şarkısı "Gentilmen" de en çok arananlar arasında yer aldı.

Google'da mayıs ayında ise hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası çıkan olaylarda öldürülen Burak Yıldırım en çok aranan isimler oldu. Öğrenciler karne gününün yaklaşması nedeniyle takdir ve teşekkür hesaplamalarını da yine Google'a sordu.

Haziranda da Miraç kandili, SBS puan hesaplamaları, Necati Şaşmaz'ın Gezi olayları sonrasındaki konuşmaları en çok merak edilen konular oldu.

Kamu Personeli Seçme Sınavına girenler ise temmuz ayında en çok sınav sonuçlarını Google'a  sordu. Bu ayda dikkati çeken diğer bir arama ise sosyal medyada gündemde olan ve kan aldırmamak için direnen bir çocuğun videosu oldu. Ağustosta Google'daki arama kutusuna en çok, Kadir gecesi, bayram mesajları ve Zafer Bayramı yazıldı.

Eylül ayında da hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz, ekim ve kasımda ise Turgut Özakman, Nejat İşler, Savaş Ay ile kıdem tazminatı ve "Kopenhag-Galatasaray"a yönelik aramalar yapıldı. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Fenerbahçe Nabi Avcı Türkiye Google Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title