Haberler

Gönüllerde Taht Kurdular

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Bünyesinde Faaliyet Gösteren Engelliler Meclisi Üyelerinden Oluşan Türk Halk Müziği Korosu, Sanatseverlerin Gönüllerinde Taht Kurdu.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Meclisi üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, sanatseverlerin gönüllerinde taht kurdu.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği korosu tarafından Tayyare Kültür Merkezi Büyük Salonda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeybek ve çok sayıda konuk katıldı.

Sanat Engel Tanımaz

Konserin açılış konuşmasında Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak her branş dalında yer aldıklarını dile getirdi. Başkan Sönmez "Sanat Engel Tanımaz sloganından yola çıkarak 2005 yılında kurduğumuz Türk halk müziği topluluğu bizler için bir yaşam kaynağıdır. Sosyal paylaşım sayesinde üyelerimizin özgüvenlerini kazanmaları ve hayata bağlanmaları sağlanmıştır" dedi.

Engelliler Meclisi Türkiye'ye Örnek Oluyor

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala yaptığı konuşmasında Engelliler Meclisi'nin engelli vatandaşların seslerini duyuran bir platform olduğunu belirtti. Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak Engelliler Meclisimize tüm olanakları sağlamaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Bursa Valiliği, şehirdeki kamu kurum ve kuruluşların fiziki şartlarının engelli vatandaşlarımıza uygun olup olmadığını denetlemek üzere Engelliler Meclisi'nde 5 arkadaşımızı resmi olarak görevlendirdi. Bu ortak çalışma Türkiye için örnek ve model bir çalışmadır.

Özürlü vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla yapılan kanuni düzenlemeler gereğince Bursa Kent Konseyi Yönetimi ve Engelliler Meclisi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise, "Devlet olarak en önemli görevlerimizden biri engelli kardeşlerimizin sorunların çözümler üretmektir. Merkezi idarenin bu konu ile ilgili birçok kurumu bulunmaktadır.

Bu kurumlar arası sağlanan güçlü koordinasyon sayesinde engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya ve sorunlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi. Engellilere imkan verildiği zaman önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Güney, "Bugün burada gerçekleşen Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği korosu ile kardeşlerimize imkan tanındığı zaman ne güzel işler yapabildiklerini bir kez daha görüyoruz. Özverilerinden dolayı hepsine tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Engelliler Meclisi Korosu'na Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk Müziği Orkestrası eşlik etti. Birbirinden güzel türkülerin söylendiği konserin sonunda Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala tarafından şef Kemal Kamalı'ya çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title