Haberler

Gönül Elçileri Projesi Konya'da Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Konya'da Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan'ın koordinatörlüğünde...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Konya'da Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan'ın koordinatörlüğünde hayata geçti.

Bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, milletvekili, vali yardımcıları, belediye başkanları ve oda başkanlarının eşleri ile akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantı, Rumi Türk Müziği Topluluğu'nun mini bir konseriyle başladı. Konserin ardından açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, "Bu yola baş koyduğumuzda, kamu spotlarını izlediğimde bir şey fark ettim. Bu iş bu kadar çabucak bitmeyecek, hayatımızın tamamına yerleşmesi gereken bir şey. Umuyorum ki bu elçiliği bu toprakların, ecdadımızın, atalarımızın özüne yakışır bir tarzda yapacağız" dedi.

Aktaş'ın konuşmasının ardından kürsüye koruyucu aile olan Mustafa Şükriye Sarısu çiftçi çıktı. Yaşadıklarını anlatan Mustafa Sarısu, "18 yıllık evliliğimizde çocuğumuz olmadı. 2009'da koruyucu aile konusunu eşime açtığımda o da olumlu karşıladı. Biraz araştırma yaptıktan sonra kurumunuza müracaat ettik. Onlar da bizden evraklarımızı istediler. Biz de gerekli evraklarımızı hazırladık. Yapılan incelemeler sonrasında koruyucu aile olabileceğimiz kanısına geldiler ve yaklaşık 4 yıl önce biz kızımızı aldık. Bugün kızımızla çok mutluyuz. Şu anda ilkokul 1. sınıfa gidiyor. Bugün burada olma mutluluğumuzla birlikte size bir mutluluğumuzun daha müjdesini vereceğiz. Buradan çıkınca ikinci çocuğumuzu almaya gideceğiz. Yani kızımıza bir de kardeş geliyor" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası Şükriye Sarısu gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra salonda bulunan gönüllülerden engeli Emine Seçkin kürsüye geldi. Seçkin, "İki çocuk annesiyim, çalışıyorum ve boş zamanlarımda spor yapıyorum. 2009'da badminton sporuna başladım. Ben engelliyim ama eğer bu projenin hangi dalında olursa olsun hizmet edebileceğim bir bölümü varsa ya da herhangi bir umuda ışık olacaksam ben burada varım" dedi.

Konuşmaların ardından programda sunuculuk yapan Selçuk Üniversitesi'nde görevli okutman Banu Uslu, duygusal anlar yaşadı. Uslu, "Bu kadar duygusal anlar yaşayınca ben de bir şeyler söyleyeceğim. Bundan 13 yıl önce annemi kaybettim. Hala dokunmasını, kokusunu özlüyorum. Bu çocukları hayal bile edemiyorum" diye konuştu.

Uslu, gözyaşlarını tutamayarak kürsüden uzaklaştı.

"BİZLER GÖNÜL ELÇİLERİ OLACAĞIZ"

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan proje hakkında bilgi vererek, "Sayın Bakanımız Fatma Şahin hanımefendinin yürütecekleri ama sayın Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülecek olan bu projeyi duyduğum andan itibaren bir anne olarak, bir öğretmen olarak, bir insan olarak bu projenin hayatımızda ne kadar önemli bir proje olduğunu anladım. İşte bu proje öyle bir proje ki, o projede bizler hangi el tutulmak üzere uzatılıyorsa o eli tutan bireyler olacağız. Hayatı onlarla yeniden gözden geçireceğiz, hayata başka pencerelerden umutla, ümitvar bir şekilde bakmayı öğreneceğiz. Belki sözlerim biraz iddialı gelebilir sizler için ama Konya gönül elçilerinin en çok olduğu şehirlerden bir tanesi. Bu projenin iki ayağı var. Bir ayağı gönüllülük ruhunu topluma yaygınlaştırmak. Toplumun her kesiminde gönüllüğün farkına vardırmak. Bizler koruyucu ailede Türkiye'nin en iyi 9. iliyiz. 40 tane çocuğumuzu koruyucu aileye verdiğimiz için. Ama biz 2 milyon 100 bin nüfusu olan bir şehirden bahsediyoruz. Şu an sırada bekleyen 18 aile var ama eminim bu ailelerin sayısı en kısa zamanda 180'leri ve daha fazlasını bulacak. Çünkü bizler bu konuda gönül elçileri olacağız. Sadece gönlünüzü istiyoruz. İşte o imdat bekleyen el uzatanlara verilecek binlerce gönüllü, binlerce insana ihtiyacımız var ama her yaştan, her meslekten, her kabiliyetten insana ihtiyacımız var" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emine Erdoğan Nezih Doğan Aydın Konya Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title