Haberler

Genç Bilim İnsanları Eserlerini Sergiledi

Güncelleme:

Mayıs ayında yapılacak Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması için orta öğretim öğrencilerince hazırlanan 150 proje, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) sergilendi.

Sergi nedeniyle Merinos AKKM Fuaye Alanı'nda açılış töreni düzenlendi. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer, Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Tasarım ve inovasyon temalı

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması'na Türkiye çapında 1000'in üzerinde başvuru yapıldığını söyledi. Ön elemeyi geçen 150 projenin 2-3 Nisan tarihleri arasında Merinos AKKM'de izlenime sunulacağını belirten Başkanvekili Karlık, "Değerli jüri üyeleri projeleri değerlendirecek ve kategorilerine göre finalist 50 proje ortaya çıkartılacak. Finalistler, 8-9-10 Mayıs'ta Merinos Park'ta tasarım ve inovasyon temasıyla gerçekleşecek Bursa Bilim Şenliği'nde bilim severlere eserlerini gösterecek" dedi. Yarışmanın hayırlı olması dileğinde bulunan Başkanvekili Karlık, orta öğretim öğrencilerine girdikleri bilim serüveninde başarılar diledi.

50 proje finale kalacak

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer ise, ortaokullardan 40, liselerden 50 ve meslek liselerinden 60 olmak üzere toplam 150 projenin sergiye çıkarıldığını ifade etti. 150 eserin mayıs ayında değerlendirme kurulu tarafından elemeye tabi tutulacağını ve ortaokullardan 15, liselerden 15 ve meslek liselerinden 20 olmak üzere toplam 50 eserin finale kalacağını vurgulayan Sezer, "Finale kalan eserler, Bursa Bilim Şenliği 2015 Final Sergisi'nde bilim severlerin beğenisine sunulacak" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından protokol üyeleri, sergileri gezerek öğrencilerden ar-ge ürünleri hakkında bilgiler aldı. Sergi açılışında sahne alan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, çeşitli kategorilerde müzik örnekleri sundu. Büyükşehir Belediye Bandosu, çaldığı marşlarla katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı.

Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması, Bursa Bilim Şenliği kapsamında bu yıl ilk kez organize ediliyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) desteklediği yarışma, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ekipleri tarafından yürütülüy

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Merinos Güncel Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

Bakmadan Geçme

YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? (%) Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title