Haberler

Geleceğin 'Bayraktar'ları burada yetişecek: Öğrenciler, model uçak kursunda havacılığa ilk adımı attı

Güncelleme:

Geleceğin 'Bayraktar'ları burada yetişecek: Öğrenciler, model uçak kursunda havacılığa ilk adımı attıNİĞDE Niğde'de Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu öğrencileri, okullarında açılan model uçak kursuyla hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de model uçak yapmayı öğreniyor.

Geleceğin 'Bayraktar'ları burada yetişecek: Öğrenciler, model uçak kursunda havacılığa ilk adımı attı

NİĞDE Niğde'de Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu öğrencileri, okullarında açılan model uçak kursuyla hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de model uçak yapmayı öğreniyor.

Öğrencilere havacılığı sevdirmek, el becerilerini artırmak amacıyla Niğde Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi işbirliğinde Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu'nda 'Model Uçak Kursu' düzenledi. THK Niğde Şube Saymanı Erhan Özkan tarafından verilen ve 3 hafta süren kursta eğitim alan 20 öğrenci uçağın parçalarını, uçma prensibini ve model uçak yapmayı öğrendi. Eğitimler sayesinde çocukların havacılığa ilk adımı attığını belirten Özkan, "Biz Türk Hava Kurumu olarak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okullarımızda kurslar veriyoruz. Bu kursumuza da yaklaşık 20 öğrenci ile başladık 3 haftalık kurs sürecimiz vardı. Öğrencilerimiz hiçbir şey bilmeden ıhlamur çıtalardan uçak yapmayı, uçakların nasıl uçtuğunu, aerodinamiği, kanat yapılarını kısacası havacılığa ilk adımı bu kursta attılar" dedi.

Mehmet ve Emet Aydoğan ilkokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Yiğit ise; "Okulumuzda birçok kurs açtık. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bize çok destek oldu. Nefes alan herkes için eğitim sloganı ile başladıkları bu süreçte öğrencilerimizin de öğrenerek, eğlenerek nefes almasına katkıda bulundular. Okulumuzda robotik kodlama, satranç, halk oyunları, taekwondo ve zeka oyunları gibi kurslar açıldı. Öğrencilerimiz de farklı bir kurs istediler biz de talepleri doğrultusunda THK Niğde Şubesine başvurduk ve model uçak kursunu açtık. Çocuklarımız robotik kodlama kursunda bilgisayar üzerinden öğrendiklerini burada yaptılar. Kendi becerilerini konuşturdular. Sadece uçak yapmadılar. Zımpara kullanmayı da çivi çakmayı da, yön vermeyi de öğrendiler. Hayatlarına yön vermeyi de öğrendiler belki de bu öğrencilerimizin bir çoğu pilot olacak ya da havacılık okuluna gidecekler yada THK'nun bir yetkilisi olarak ileride karşımıza çıkacaklar" ifadelerini kullandı.

Çocuklar ise kursta hem eğlenceli vakit geçirdiklerini hem de uçak yapmayı öğrendiklerini söyleyerek mutlu oldu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydoğan Niğde Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title