Haberler

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi

Güncelleme:

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Bilgin yaptığı açıklamada 'Üyemiz, gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz! Yokluklarla mücadele eden Tele 1'in üzerindeki baskılara karşı meslektaşlarımızı ve kamu yararını savunmayı sürdüreceğiz. Meslektaşımız Merdan Yanardağ'ın önce sosyal medyada linç edilmesi, ardından hedef gösterilmesi ve sonunda tutuklanması kapkara günlerin habercisidir. Bu karar hepimize, demokrasi ve ifade özgürlüğü isteyen herkese yönelik ağır bir gözdağıdır. Biz bu filmi daha önce de gördük. Bu gözdağı gazetecilere vız gelir. Bunu asla kabul etmiyoruz'

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Bilgin yaptığı açıklamada "Üyemiz, gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz! Yokluklarla mücadele eden Tele 1'in üzerindeki baskılara karşı meslektaşlarımızı ve kamu yararını savunmayı sürdüreceğiz. Meslektaşımız Merdan Yanardağ'ın önce sosyal medyada linç edilmesi, ardından hedef gösterilmesi ve sonunda tutuklanması kapkara günlerin habercisidir. Bu karar hepimize, demokrasi ve ifade özgürlüğü isteyen herkese yönelik ağır bir gözdağıdır. Biz bu filmi daha önce de gördük. Bu gözdağı gazetecilere vız gelir. Bunu asla kabul etmiyoruz" dedi.

TELE 1 TV'de yaptığı yayın sonrası dün gözaltına alınan TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Yanardağ'ın tutuklanmasına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Bilgin'in açıklaması şöyle:

"TUTUKLANAN YANARDAĞ DEĞİL ÖZGÜR, BAĞIMSIZ, KAMU YARARINI SAVUNAN GAZETECİLİKTİR"

"Meslektaşımızın tamamı gazetecilik sınırları içinde olan canlı yayın yorumları nedeniyle hedef gösterilmesi ve ardından gözaltına alınması bize asıl hedefin halkın haber alma hakkı olduğunu göstermişti. Maalesef tutuklama kararı da bunu doğruladı. Tutuklanan Yanardağ değil özgür, bağımsız, kamu yararını savunan gazeteciliktir. Hiçbir demokraside bunun zerresinin kabul edilmesi düşünülemez. Bunca olanaksızlığa ve akıl almaz para cezalarına karşın Tele 1'in eleştirel yayınlarının milyonlarca izleyiciye ulaşmasını hazmedemeyenler kanalı ekranlardan silmeye çalışmaktadırlar.

"HİÇ KİMSE İKTİDARI ELEŞTİRMESİN, HERKES HER ŞEYE BOYUN EĞSİN İSTİYORLAR. EĞMEYECEĞİZ"

Hiç kimse iktidarı eleştirmesin, herkes her şeye boyun eğsin istiyorlar. Eğmeyeceğiz. Doğruları her yerde söylemeye devam edeceğiz. Bizim gazeteci olarak görevimiz okurumuza ve izleyicimize doğruları söylemekten geri adım atmamaktır. Ülkemizde gazetecilik fedakarlık isteyen, bedel ödemeyi göze almayı gerektiren çok zorlu ve bir o kadar da onurlu bir meslektir. Üzerindeki tüm baskılara karşın doğru bildiklerini okurdan gizlemeyen, eleştirel görüşlerini ve yorumlarını izleyicisine ulaştıran sayın Merdan Yanardağ da mesleğimizin onurlu üyelerinden biridir. Hiçbir gazetecinin mesleğini yapmak için bedel ödemeyi göze almak zorunda kalmadığı, demokratik, adil, özgür bir medya atmosferine kavuşmak da bizim ömür boyu peşinde olacağımız yegane mücadelemizdir.

"MESLEKTAŞIMIZ MERDAN YANARDAĞ'IN ÖNCE SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLMESİ, ARDINDAN HEDEF GÖSTERİLMESİ VE SONUNDA TUTUKLANMASI KAPKARA GÜNLERİN HABERCİSİDİR"

Meslektaşımız Merdan Yanardağ'ın önce sosyal medyada linç edilmesi, ardından hedef gösterilmesi ve sonunda tutuklanması kapkara günlerin habercisidir. Bu karar hepimize, demokrasi ve ifade özgürlüğü isteyen herkese yönelik ağır bir gözdağıdır. Biz bu filmi daha önce de gördük. Bu gözdağı gazetecilere vız gelir. Bunu asla kabul etmiyoruz ve sonuna kadar gazeteciliği, basın ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Halkın haber alma hakkı için yokluklarla mücadele ederek yayın hayatını sürdüren Tele 1'in üzerindeki baskılara karşı meslektaşlarımızı ve kamu yararını savunmayı sürdüreceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Merdan Yanardağ Demokrasi Yanardağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title