Haberler

Fransa'nın "Notu Düştü" İddiası

Hükümet, Moodys’in Fransa’nın notu düşürdüğü iddiasını yalanladı.

Fransız basını, derecelendirme kuruluşu Moodys'in, Fransa'nın notunu düşürdüğünü iddia etti, ancak hükümet bu konuda kendisine resmi bilgi gelmediğini açıkladı.

Fransız basını Modoys'in Fransa'nın "Aa1" olan notunu, "Aa2"ye düşürdüğünü iddia etti. Maliye Bakanlığı ise yaptığı açıklamada bunu yalanladı ve Moodys tarafından hükümete bir bilgi gelmediğini bildirdi.

Fransa'nın bütçe açığının gayri safi milli hasılaya oranının, avro kriteri olan yüzde 3'ü aşıp yüzde 4'ün üzerine çıkması ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor.

AB Komisyonu, geçen yıl Fransa'ya bütçe açığını düşürmek için iki yıl tanımış ve bu süreyi bir daha uzatmayacağı uyarısında bulunmuştu.

Fransız Meclisi, bütçe açığını düşürebilmek için önümüzdeki üç yıl için 50 milyar avro tasarruf öngören pakete beş ay önce onay vermişti. Ekonomik büyümenin bir türlü sağlanamaması ve işsizlik oranının artması, Fransız ekonomisini en büyük sorunları olarak gösteriliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title