Haberler

Floransa Kilisesi'nde Süleymaniye Esintisi

İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Sant'Ambrogio Kilisesi, bu hafta sonu mahyalarla aydınlanırken, Floransa Üniversitesi'nin düzenlediği projeksiyon sergisi kapsamında İstanbullu öğrenci Berna Aydın'ın tasarladığı Süleymaniye görüntüsü de yer...

İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Sant'Ambrogio Kilisesi, bu hafta sonu mahyalarla aydınlanırken, Floransa Üniversitesi'nin düzenlediği projeksiyon sergisi kapsamında İstanbullu öğrenci Berna Aydın'ın tasarladığı Süleymaniye görüntüsü de yer alıyor.

Profesör Marcello Scalzo'nun hazırladığı proje, Floransa'nın dini yapılarını genç öğrencilerin hayal gücüne sunuyor. "Sant'Ambrogio beyaz bir kağıt olsa..." sorusuna verilen en çarpıcı cevaplar, kilisenin cephesinde sergilenecek. Kilisenin dış cephesine dev boyutlarda yansıtılacak olan tablo, İtalyanlara Ramazan geceleri yaşatacak.

İTALYAN GAZETELERİNDEN BÜYÜK İLGİ

İtalya'nın önde gelen gazeteleri La Repubblica ve Corriere della Sera, projeye dair haberlerinde, Aydın'ın hazırladığı Süleymaniye'yi öne çıkarıyor. Mimar Sinan'ın ölümsüz eseri ve bir Katolik kilisesinin ay ışığı altındaki iç içe geçmesi, Avrupa'yı giderek saran milliyetçilik ve İslamofobya ile mücadele eden ülkede, ayrı bir anlam taşıyor.

Floransa Üniversitesi, yerel yönetimlerle her yıl kültürel etkinlikler düzenliyor. Her etkinliğin kendine özgür bir teması, bir fikri oluyor. Kutsal kitapların ortak temasını ortak mekan üzerinden yansıtmayı amaç edinen bu görsel etkinlik, insanları bilinçli bir yaratmanın ortak bileşenlerini düşünmeye itmeyi amaçlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymaniye Floransa İtalya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title