Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Adana, Mersin ve Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Adana, Mersin ve Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

İlahilerin seslendirildiği etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrağıyla tekbir getirdi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından alandaki vatandaşlara makarna, pilav, su ve çay ikram edildi.

Mersin

Mersinliler, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı" nöbetine devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Alanda kurulan platformda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katıldığı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Bir vatandaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.

Alandaki vatandaşlara, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Öte yandan, bazı vatandaşlar araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Hatay

Hatay'ın Antakya ilçesindeki 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve şehitler için duaların edildiği etkinlik geç saatlere kadar sürdü.

Dörtyol ilçesindeki protestoya, Hatay Valisi Ercan Topaca, darbe girişimi sırasında TBMM'ye bomba atılması sonucu yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da katıldı.

Topaca, Saat Meydanı'nda yaptığı konuşmada, gerçek yüzünü göstermeyip devletin ve milletin kuyusunu kazanların, vefasız insanlar olduğunu söyledi.

Vefasız insanların kendilerinin iyi niyetini, askerini, polisini, tankını, uçağını kullanarak millete saldırdıklarını belirten Topaca, "Biz bunları unutmayacağız, elbette cezasını çekeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu ise 15 Temmuz gecesi 80-100 milletvekiliyle Meclis'e koştuklarını söyledi.

Yanında eşi ve kızının da bulunduğunu anlatan Türkoğlu, atılan ilk bombayla kendisinin tek kolundan, eşinin iki kolundan, kızının ise şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu kafasından yaralandığını dile getirdi.

Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca hep başımıza gelmiştir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvel üstümüze gelmiştir. Ama bu aziz millet, hepsinin üstesinden gelmiştir. 'Ölürsem, şehit kalırsam, gazi olursam' deyip abdestini alıp gaza meydanlarına koşmuştur. Bu aziz millet, dün olduğu gibi bugün de gereken cevabı vermiştir. Bu milletimle gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun, iyi ki varsınız. Dünya döndükçe hep var olun."

Karasayar ise darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Allah bir daha bu millete 15 Temmuz'daki alçaklığı, hainliği, şerefsizliği yaşatmasın." dedi.

Dudu da Avrupa'nın darbeye karşı soğuk davranmasına anlam veremediğini belirtti.

Protokol üyeleri, daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla halkı selamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Bayram Türkoğlu Mersin Politika Güncel Haberler

title