Haberler

FATİH'TE BELARUS-POLONYA SINIRINDA YAŞANAN MÜLTECİ KRİZİ PROTESTO EDİLDİ

Güncelleme:

FATİH'te sendikalar ve sivil toplum örgütleri Belarus-Polonya sınırında yaşanan mülteci kriziyle ilgili basın açıklaması yaptı.

FATİH'te sendikalar ve sivil toplum örgütleri Belarus- Polonya sınırında yaşanan mülteci kriziyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada sınırların mültecilere açılması talep edildi.

Fatih'te bir araya gelen İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (EĞİTİM İLKE-SEN), Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD), İlkeli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK İLKE-SEN) üyeleri Belarus-Polonya sınırında yaşanan mülteci krizine dair basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması için bir araya gelen bir grup, pankart açıp slogan attı. Açıklamayı Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi Melike Belkıs Örs okudu.

KİMSE ÜLKESİNİ KEYFİNDEN TERK ETMEZ

Basın açıklamasını okuyan Melike Belkıs Örs, Göç yollarında can veriyor mülteciler. Deniz ve ırmaklarda boğuluyor, soğuklarda donuyor, umutları tel örgülere takılıyor. Daha çok Avrupa'ya yönelen göçün önüne sahil güvenlik gemileri, askerler, polisler, tel örgüler, utanmaz hükümetler ve ırkçılar çıkarılıyor. Savaş, ölüm ve yoksulluktan kaçıp yollara düşen insanların üzerine köpekler sürülüyor, su ve gaz sıkılıyor, kışın ayazında aç-sefil bırakılıp ölüme terk ediliyor. Bu utanç dün Ege'de, Meriç'te Türkiye-Yunanistan sınırında; Akdeniz'de İtalya-Libya açıklarındayken bugün Belarus-Polonya sınırında, Avrupa'nın doğusunda yaşandı. İnsanlar kadın-erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk soğuğun, açlığın insafına ve ölüme terk edildi. Yarın kim bilir başlarına neler gelecek. Devletler yangına çevirdikleri dünyayı görmeden mültecileri adeta rehine olarak kullanıyorlar. Mülteciler rehine değildir. Kimse ülkesini keyfinden terk etmez. Tekrar sesleniyoruz. Yeryüzü Allah'ındır; doğu da, batı da O'nundur. Mültecilere yasaklanamaz. Sınırları açın. Sahte ve geçici çözümleri kabul etmiyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belarus Polonya Fatih Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title