Haberler

Eskişehir Şehitler İçin Hazırlanan 'Eski Şehrin Dirileri' Belgeseli Herkesi Ağlattı

Şehitler için hazırlanan 'Eski Şehrin Dirileri' belgeseli herkesi ağlattıHakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)ESKİŞEHİR Valiliği ile Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği tarafından Eskişehirli şehitler için hazırlanan 'Eski Şehrin Dirileri' isimli belgeselin tanıtım toplantısında Vali Güngör Azim Tuna ile töreni izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Şehitler için hazırlanan 'Eski Şehrin Dirileri' belgeseli herkesi ağlattı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)ESKİŞEHİR Valiliği ile Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği tarafından Eskişehirli şehitler için hazırlanan 'Eski Şehrin Dirileri' isimli belgeselin tanıtım toplantısında Vali Güngör Azim Tuna ile töreni izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Valilik Yunusemre Salonu'nda düzenlenen 'Eski Şehrin Dirileri' belgeselin tanıtım toplantısına Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Fazıl Şahin ile şehit yakınları katıldı. 20 bölümden oluşan ve 207 Eskişehirli şehidin hayat hikayeleri ile yakınlarının röportajlarının yer aldığı belgeselin fragman gösterimi sırasında salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Tuna'nın da gözleri doldu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, terörün tüm insanlığı tehdit eden bir tehlike olduğunu söyledi. Tuna şöyle dedi:

"Eskişehir'imizin terörle mücadelede verdiği şehitler var. Bu şehitlerimize ait seri belgeselin yapılması için bir çalışma başlattık. Temennimiz dünkü şehidimiz son şehit olsun, başka bedeller ödemeyelim ama bir taraftan da malumuz ülkenin huzuru güvenliği için güvenlik güçlerimizin yapmış olduğu operasyonlar devam ediyor. Yine zaman zaman acılarla yüz yüze kalıyoruz. Ama şunu görmekte bir taraftan bizi mutlu ediyor; orada görev yapan askerimiz, polisimizin hepsi zaten canını feda etmeyi göze almış. Şehit olma ihtimalini biliyor ve ondan kokmuyor hakta arzu ediyor. Şehit ailelerimiz de tabi ki acılarını, yaşadıklarını bu belgeselde anlatıyorlar ama 'Vatan sağ olsun' diyorlar ve bize ihtiyaç olursa biz de gerekeni yapmaya hazırız diyorlar. Bu çok önemli bir şey."

'FAKİR BİR AİLENİN ÇOCUĞU GENERAL OLMA NOKTASINA ÇOK RAHAT GELEBİLİYOR'

Terörle mücadelenin profesyonelce yapıldığını söyleyen Vali Tuna, " Bugün terörle mücadele daha profesyonelce yapılıyor. Profesyonel olarak istihdam edilen güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılıyor. Yaptığımız araştırmada da görüyoruz; daha çok orta ve dar gelirli insanların çocukları askerlik ve polislik mesleğini daha çok tercih ediyor. Bu da önemli ve güzel bir şey. Bu ülkede çok fakir bir ailenin çocuğu en üst seviyede subay, general olma noktasına çok rahat gelebiliyor. Türkiye bu konuda fırsatlar ülkesidir. Yine aynı şekilde emniyet teşkilatında üst düzeylere gelebiliyor. Vali olabilir, bırakın devletin tepesine gelebiliyor" diye konuştu.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Ziya Cemal Yunusemre Eskişehir Politika Güncel Haberler

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title