Haberler

Erol Büyükburç'u Toprağı Çekmiş

İstanbul Etiler’deki evinde ölü bulunan Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden 79 yaşındaki Erol Büyükburç’un geçtiğimiz pazartesi günü doğduğu Adana’ya geldiği ortaya çıktı.

İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulunan Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden 79 yaşındaki Erol Büyükburç'un geçtiğimiz pazartesi günü doğduğu Adana'ya geldiği ortaya çıktı.

22 Mart 1936 yılında Adana'da dünyaya gelen Erol Büyükburç, babası Sufi Beyin işi nedeniyle eğitim hayatına Halep'te Frere Maris'te başladı. Adana'da Kemal Paşa İlkokulu'nda okudu. Daha eğitim ve meslek hayatını İstanbul'da sürdürdü. Memleketi Adana'dan uzun yıllar uzak kalan Erol Büyükburç, 4 gün önce 9 Mart Pazartesi günü Adana'ya geldi. Bazı akrabalarıyla görüşen Büyükburç, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü de makamında ziyaret etti. Memleketi Adana'ya gelmek için uzun süredir fırsat kolladığını belirten Büyükburç, ancak şimdi kısmet olduğunu söyledi.

Büyükburç, Çukurova'nın bağrından birçok yazar ve sanatçının yetiştiğini vurgulayarak, Adanalı olmaktan da gurur duyduğunu söyledi.

Vali Mustafa Büyük ise Türkiye'nin çok değerli bir sanatçısı olan Erol Büyükburç'u Adana'da görmekten duyduğu memnuniyetini ifade ederek, "Her alanda Adana'nın tanıtımı konusunda yerel yöneticilerimiz ile birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu manada Adanalı sanatçılarımızın da daima desteğini görüyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erol Büyükburç İstanbul 22 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title