Haberler

Ergenekon'da Cinsel İçerikli Mailler

Ergenekon'un Dünkü Duruşmasına, Hayatını Kaybeden Kuddusi Okkır'a, Sanık Gazi Güder Tarafından Yollanan E -Mailler Arasında Yer Alan Bir Profesörün Cinsel Hayatıyla İlgili Olanlar Damgasını Vurdu. Güder, Maillerin Dedikodu Olduğunu Söyledi.

Ergenekon’un dünkü duruşmasına, hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’a, sanık Gazi Güder tarafından yollanan e-mailler arasında yer alan bir profesörün cinsel hayatıyla ilgili olanlar damgasını vurdu. Güder, maillerin dedikodu olduğunu söyledi.

ERGENEKON Davası’nın duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanık Gazi Güder’e Kuddusi Okkır’a gönderdiği e-mailler arasında bir profesörün cinsel hayatı ile ilgili mail bulunduğunu söyleyip, "Bu kişiyi tanıyıp tanımadığını sordu. Güder ise savcıya, bahsedilen kişiyi tanımıyorum. Ayşe Asuman Özdemir, bu maili tatilden dönüşünde yazmıştır. Gittiği tatili anlatan bir yazıdır" dedi.

Savcı Pekgüzel’in "Özdemir’in gönderdiği her maili Kuddusi Okkır’a göndermek zorunda mısınız?" soruna Gazi Güder, "Hayır" yanıtını verdi. Diğer Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın’ın "Kuddusi Okkır neden Ayşe Asuman Özdemir’e mailleri sizin aracılığınızla gönderiyordu?" sorusuna da Gazi Güder, "Aralarında sürtüşme vardı. Kuddusi’nin dominant bir üslubu vardı" diye cevap verdi. Güder savunmasında ise Kuddusi Okkır ve Ayşe Asuman Özdemir ile yaptığım elektronik posta yazışmalar için "Ya işle ilgili ya da sohbet, dedikodu türünden şeylerdir" dedi. Adil yargılamayı etkilemek suçundan yakalandığını söyleyen Gazi Güder, "Ancak iddianamede lafı bile edilmemektedir. İddianamede sözü edilen ve örgüte ait olduğu ileri sürülen hiçbir belge bende bulunmamıştır" diye konuştu. Ergenekon Davası’nın dünkü oturumunda savunma yapan Gazi Güder şunları söyledi:

"Bana takılan lakaplardan birisi de ’cesur yürek’tir. Günlük medyada sıkça Başbakanımıza, partili milletvekili ve üyeleri cesur yürek ve bunun gibi lakaplarla iltifat ettikleri yazılmaktadır. Şimdi Başbakan’ın da örgütlü ilişkisi var mı denecektir. Aynı lakap bir kişi için kullanılınca övgü, bir başkası için kullanılınca kod adı mı oluyor?"

İnternet sitesinin sahibi tutuklu sanık Halil Behiç Gürcihan da, dün savunmasını yaptı. Gürcihan, Türk milletinin bir değerinin bir örgütlü bağdaştırılmasına içinin el vermediğini söyleyerek, Ergenekon yerine Gladyo sözünü kullanacağını belirtti.

Olmayan yere üyeyim

Gürcihan, "Bu ülkede bir gladyo mevcuttur. Ben 2000’li yılların başından beri bu yapıya karşıyım. Danıştay saldırısının türban yüzünden işlendiğine inanmadım. Ülkede kaos çıkarmak için yapıldığını yazdım" dedi. Gürcihan savunmasında şunları söyledi: "Örgütün medya ve strateji bölümünde görevli üye olduğum belirtilmektedir. Ergenekon bünyesinde medya ve strateji diye bir bölümden söz edilmemektedir. Olmayan bir bölüme üye olmaktan 6 aydır tutukluyum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title