Haberler

Erdoğan: "Askere Sıkılan Kurşun Süreci Engellemeyecektir"

Erdoğan, "Bizim Güvenlik Güçlerimize, Askerimize Sıkılan Bu Kurşunlar Hiçbir Zaman Bizim 72 Milyon Vatan Evladının Birliğine Beraberliğine Yönelik Başlattığımız ve Sürdürmekte Olduğumuz Bu Süreci Engellemeyecektir" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik Açılım' sürecine ilişkin "Biz bu süreçte siyasi partilerimizle, akademisyenlerimizle, sivil toplum örgütleriyle, medyaya herkesle bir konsensüs oluşturmanın gayreti içindeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü'nde restore ettiği Tevfik Bey Konağı'nda katıldığı iftar programından ayrılırken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Siirt ve Hakkari'den gelen şehit haberlerine ilişkin, "Bizim güvenlik güçlerimize, askerimize sıkılan bu kurşunlar hiçbir zaman bizim 72 milyon vatan evladının birliğine beraberliğine yönelik başlattığımız ve sürdürmekte olduğumuz bu süreci engellemeyecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum" dedi.

Erdoğan, bu ayının sonuna kadar "Demokratik Açılım' çalışmalarının süreceğini ve daha sonra parlamentoda bir kapalı oturumda gündeme getirileceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bugün parlamentomuzdan 2 siyasi partiden CHP ve MHP'nin "biz kapalı oturuma katılmayız' gibi açıklamalarını duydum. Tabi katılmak da katılmamak da onların kendi tercihleridir. Ama millet, vekillerine parlamentoya katılma görevi vermiştir. Milletin adına olumlu olumsuz ne söyleyeceklerse orda söyleme görevi veriştir. Ben bayramdan sonra sadece ana muhalefet partisinden bir randevu talebinde bulunacağım. MHP daha önceden kararını yazılı olarak bildirdiği için bir talep de bulunmayacağız. Ben CHP'den yazılı bir talep de bulunurum verirlerse ne ala vermezlerse biz yolumuza devam ederiz. Biz bu süreçte siyasi partilerimizle, akademisyenlerimizle, sivil toplum örgütleriyle, medyaya herkesle bir konsensüs oluşturmanın gayreti içindeyiz.

Biz katılanlarla parlamentomuzda, bütün düşüncelerimizi en açık şekilde ortaya koyarız. Milletvekilleriyle görüştükten sonra da artık belirleyeceğimiz ekiplerimizle beraber de tüm Türkiye genelinde de bu süreci hızlandırarak işletmeye başlayacağız."

-SEL BÖLGELERİ-

Başbakan Erdoğan, sel bölgelerine ilk etapta Başbakanlıktan 150 bin TL gönderildiğini belirterek, "Bunlar karşılıksız olarak vatandaşlarımıza göndermiş olduğumuz desteklerdir. Bundan sonra valilerimiz bu konuda zarar tespitlerini yapıp bizle irtibat halinde olacaklar. Biz de gerekli destekleri göndermeye devam edeceğiz." (ANKA)

(ÖZK/HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title