Haberler

Erciş'te Taşkın Su Köy Boşalttı

Van'ın Erciş İlçesinde Zeylan Çayı'nın Kabarması Sonucu Yöreli Köyüne Bağlı Aşağı Kilise Mezrasında Bulunan Vatandaşların Tamamı Çadırlara Yerleştirildi. Erciş Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Taşkın Sonucu İlçeye Bağlı Köy ve Mezralarda Toplam 26 Evin Tahrip Olduğunu 29 Evin İse Tedbiren Boşaltıldığını Söyledi.

Van'ın Erciş ilçesinde Zeylan Çayı'nın kabarması sonucu Yöreli köyüne bağlı Aşağı Kilise mezrasında bulunan vatandaşların tamamı çadırlara yerleştirildi. Erciş Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, taşkın sonucu ilçeye bağlı köy ve mezralarda toplam 26 evin tahrip olduğunu 29 evin ise tedbiren boşaltıldığını söyledi.

Erciş'te kar sularının erimesine sağanak yağmurun da eklenmesiyle birlikte ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yöreli köyü Aşağı Kilise mezrası dün akşam saat 21.00 sıralarında taşkın suların altında kaldı. Taşkın esnasında mezra halkı tehlikeyi son anda fark ederek yüksek yerlere sığındı. Su baskınının mezrayı etkisi altına almasıyla birlikte, daha önceden oluşturulan kriz masası da gerekli tedbirleri alarak mezraya çadır ve yiyecek ulaştırdı.

Bu arada, iş makineleri kabaran taşkın suyun önünü kesmeye çalışırken, İlçe Kaymakamı Ferhat Kuroğlu ise bölgedeki incelemelerine devam ediyor. Can kaybının yaşanmamasının en önemli teselli kaynakları olduğunu belirten Kaymakam Kurtoğlu, Taşkapı, Yöreli, Hasanabdal köyleri ile Aşağı Kilise ile Yukarı Mescitli mezralarında toplam 26 evin tahrip olduğunu, ayrıca 29 evin de tedbiren boşaltıldığını söyledi. Köylere ulaşımı sağlayan köprü ve yolların büyük hasar görmesi nedeniylede ulaşımda yer yer güçlük

yaşandığını da anlatan Kurtoğlu, "Aşağı Kilise mezrasında dün gece 12 ev hasar gördü. Vatandaşlarımıza gerekli olan çadır ve yiyecekleri kısa sürede ulaştırıp mezranın tamamını boşalttık. Ayrıca, Hasanabdal köyünde ise 23 evi tedbiren boşaltarak çadırlara yerleştirdik. Kızılay tarafından afet yaşanan köy ve mezralarımıza 75 çadır, yiyecek, yine Erciş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yiyecek yardımı yapılmıştır. Taşkının önlenmesi için sayın valimizin direktifleri doğrultusunda DSİ, İl Özel

İdaresi, karayollarından sağlanan iş makineleri 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Bu arada, Van Jandarma Kolordu Komutanlığı'na bağlı helikopterle bugün sabah saatlerinde Taşkapı ile Gergili köyleri ile Mescitli mezrasına çadır ve yiyecek yardımı ulaştırıldı. Hasar tespit çalışmalarına da başlanmıştır" dedi.

(NÇ-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title