Haberler

Engelli çocuklar, okula hazırlanıyor -

Geyve ilçesinde faaliyet gösteren "Özel Eğitim Anaokulu", 3-6 yaş grubundaki engelli çocukları okula hazırlıyor.

Geyve ilçesinde faaliyet gösteren "Özel Eğitim Anaokulu", 3-6 yaş grubundaki engelli çocukları okula hazırlıyor.

Alifuatpaşa beldesinde faaliyet gösteren anaokulunun müdürü Salih Gökyokuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel ve bedensel engelli çocukların okul öncesi eğitimi konusunda devlet bünyesindeki üç okuldan biri olduklarını söyledi.

23 öğrenciyle eğitime devam ettiklerini belirten Gökyokuş, "Erken çocukluk eğitimi' dediğimiz, çocukluk döneminde eğitim veren kurum olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okulumuz her düzeyde öğrencimizin eğitim alacağı şekilde hazırlandı" diye konuştu.

Engelli öğrencilerin her ihtiyacına cevap vermeye çalıştıklarını aktaran Gökyokuş, okulun geçen yıl nisanda tamamlandığını ve eylülde hizmete açıldığını dile getirdi.

Gökyokuş, şöyle devam etti:

"Farklı engel türleri olarak söyleyeceğimiz görme, işitme, zihinsel veya 'yaygın gelişimsel bozukluk' dediğimiz, otizm tanısı olan hatta bedensel noktada yetersiz öğrencilerimiz de bize kayıt yaptırabiliyor. 3 ve 6 yaş arasındaki okul öncesi dönemi kapsayan, yani 37-66 aylık dönemdeki özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürüyoruz. Genel anlamda çocukların eğitimi, özellikle velilerimiz de anneler de yanlarında olduğu için aile eğitimlerine önem veriyoruz."

- "Böyle bir okulun açılması özel çocuklarımız ve bizim için velinimet"

Anaokulu öğretmenlerinden Şule Erol ise öğrencileri önce engellilik durumuna göre sınıflandırdıklarını kaydederek, "3-6 yaş grubu çocukların yapması gereken tüm beceriler, toplumsal, zihinsel ve öz bakım becerilerinin tamamını vermeye çalışıyoruz. Bir çocuktan ne bekliyorsak...Kaba değerlendirme formlarımız var. Bize ilk gelen çocuğa onu uyguluyoruz. Engellin nerede, hangi aşamada olduğunu tespit ettikten sonra yapamadıklarından eğitime başlıyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Bahriye İhtiyar ve Emine Çetin de anaokulu sayesinde çocuklarının daha bilinçli yetiştiğini belirtti.

"Böyle bir okulun açılması özel çocuklarımız ve bizim için velinimet" diyen Çetin, "Bu küçük yerde çocuklarımız günlerini boşa harcıyordu. Daha az bilinçliydik. Şimdi ise daha bilinçliyiz. Öğretmenlerimizle bu sorunu aşmaya, en azından azaltmaya çalışıyoruz. Gerçekten zor ama güzel. Engelli annesine de 'özel anne' diyoruz. Çok çabalamamız gerekiyor. Büyük okullarda daha çok zorluk çekeceğiz.

Kaynak: AA / Güncel

Alifuatpaşa Geyve Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title