Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emin Ünsal'ın "Osmanlı Devleti'nin Kafkasya Siyaseti ve Çıldır Valisi Süleyman Paşa'nın Faaliyetleri (1771-1791)" adlı kitabı yayımlandı.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emin Ünsal'ın " Osmanlı Devleti'nin Kafkasya Siyaseti ve Çıldır Valisi Süleyman Paşa'nın Faaliyetleri (1771-1791)" adlı kitabı yayımlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kitapta Osmanlı Devleti'nin 18. yüzyıldaki Kafkasya politikaları ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Ünsal, kitabın üç bölümden oluştuğunu belirtti.

Osmanlı Devleti'nin Küçük Kaynarca Antlaşması ile Kırım ve Kafkasya mücadelesinde üstünlüğünü kaybettiğini aktaran Ünsal, "Osmanlı Devleti'nin bu dönemde Kafkasya'da uyguladığı yönetim ve siyaset stratejileri, Çıldır Valisi Süleyman Paşa'nın faaliyetleri doğrultusunda şekillenmiştir. Bu nedenle, Osmanlı Devleti'nin Kafkasya politikalarını daha derinlikli bir biçimde kavrayabilmek için Süleyman Paşa'nın faaliyetleri çalışma konusu olarak belirlenmiştir." ifadelerini kullandı.

TÜ Müzik ve Bale Orta Okulu öğrencisinin başarısı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Orta Okulu 7. Sınıf öğrencisi Tuğra Kanat, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması'nda "En İyi Serbest Eser Yorumu" belgesini aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Dr. Öğretim Üyesi Işıl Dağlar'ın 7. sınıf öğrencisi Tuğra Kanat, Adana'da Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen yarışmaya katıldı.

Kanat, Türkiye ve dünyanın seçkin piyanist ve akademisyenlerinden Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Prof. Dr. Eser Bilgeman Şakir, Doç. Gökhan Aybulus, Doç. Dr. Jerfi Aji, Doç. Yuriy Sayutkin ve Cem Babacan'ın jüri üyeliğini yaptığı 3. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasında "En İyi Serbest Eser Yorumu" belgesini almaya hak kazandı.

Trakya'da arkeoloji konferansları

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaraş tarafından organize edilen Trakya'da Arkeoloji çevrim içi konferans serisinin on üçüncüsü "Doğu Trakya'da Arkeolojik Yeni Keşifler" konusuyla gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, konferansa Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Erdem, Marmara denizinin kuzeyinde kıyısı olan Tekirdağ ve Çanakkale il sınırlarında, Kültür ve Turizm Bakanlığının izinleri ile yaptığı yüzey araştırmasında bugüne kadar çok sayıda yerleşim merkezi, kutsal alan, kale, savunma sistemleri, işlikler, nekropol alanları ve kaya sunaklarının yerlerinin tespit edildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Osmanlı Devleti Trakya Bölgesi Süleyman Paşa Kafkasya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title