Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Kaseinov, ziyarette, belediye binasını çok beğendiğini Edirne'nin çok özel bir şehir olduğunu söyledi.

Gürkan da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Fatih'in Düşü projesi hakkında bilgi verdi. Gürkan, 4 bin metrekarelik bir alanda Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi karşısında yapılması planlanan proje ile Edirne'ye yeni bir turizm destinasyonu kazandıracaklarını kaydetti.

Gürkan, Kaseinov belediye binasını ve Atatürk Odası'nı gezdirdi.

Bu arada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu'nu ziyaret etti.

Gürkan, ziyarette Cihanoğlu'na görevinde başarılar diledi. Cihanoğlu da ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

TÜ Eczacılık Fakültesi'nden uluslararası başarı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı proje, Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu'nca düzenlenen INNOV8: Pharmacy Innovation Competition yarışmasında finalistler arasına girdi

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 70 farklı ülkeden toplam 200 projenin katıldığı yarışmada, TÜ Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Ömrüm Ergüven ve fakülte son mezunlarından Beşir Sefa Mumay'ın hazırladığı proje 6 finalist takımdan biri olma başarısı gösterdi.

Ekip uluslararası alanda temsil hakkı kazandı.

Brezilya, Mısır, Güney Kore, Hindistan ve Monako ülkelerinden finale kalan takımlar arasında birinci olmak için yarışan, TÜ'den Ömrüm Ergüven ve Beşir Sefa Mumay, Marmara Üniversitesi'nden Emirhan Karadeniz ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Ali Mirzaei'den oluşan Türkiye ekibinin katıldığı yarışmanın sonuçları, kısa süre içerisinde açıklanacak.

TÜ'nün ilçe kampüslerinde çevre bakımı çalışmaları

Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) ilçe kampüslerinde peyzaj ve çevre bakımı yapıldı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamada, merkez yerleşkenin yanı sıra Uzunköprü, Keşan ve İpsala'daki yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile Enez'deki sosyal tesislerin bahçe bakımlarını tamamladı.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı öncesi il ve ilçe merkezindeki tüm kampüsleri mercek altına aldıklarını ve kampüsleri öğrenciler için daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

İşçimen, her kampüse, çalışanların emeklerinin karşılığı olarak birer ağaç dikildiğini belirterek Balkan Yerleşkesi'nde hayata geçirecekleri "Yeşil Kampüs" uygulamasına kısa sürede başlayacaklarını kaydetti.

MHP'li Tercan, TÜ Rektörü Tabakoğlu'nu ziyaret etti

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

Tercan, ziyarette Tabakoğlu'na görevinde başarılar diledi.

TÜ'nün son yıllardaki gelişimini, bölge ve özellikle Balkanlar için attığı adımları yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini ifade eden Tercan, Tabakoğlu'nun heyecanının ve azminin ikinci dönemde de hem Edirne'ye hem bölgeye hem de Balkanlara ödemli değerler katacağını kaydetti.

Tabakoğlu da Tercan'a ziyaret ve desteklerinden ötürü teşekkür ederek, üniversitenin yeni dönem hedef ve projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Recep Gürkan Tercan Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title