Haberler

Economist: "Türkiye Üyeliği Konusunda Tedirgin Hissetmek İçin Genişleme Karşıtı Olmak Gerekmez"

The Economist Dergisi, "Post Genişleme Stresi" Başlıklı Yorumunda "Bekleme Sırasındaki Ülkelere İlişkin Tedirginlik Hissetmek İçin Genişleme Karşıtı Olmak Gerekmez. Türkiye ve Geri Kalan Balkan Ülkeleri Zor Vakalar. Bu Nedenle Hala Kuyruktalar" Görüşünü Dile Getirdi.

Avrupa Birliği'nde genişlemeye desteğin Doğu Avrupa'dan gelen göçmenlerin etkisi ile daha da gerilediği, bunun sonucunda da Türkiye'ye verilen desteğin İngiltere gibi ülkelerde de azalabileceği öne sürüldü. The Economist dergisi, "Bekleme sırasındaki ülkelere ilişkin tedirginlik hissetmek için genişleme karşıtı olmak gerekmez. Türkiye ve geri kalan Balkan ülkeler zor vakalar. Bu nedenle hala kuyruktalar" görüşünü dile getirdi.

The Economist dergisinin son sayısında AB genişlemesi sorunu ele alındı. Dergi'nin "Charlemagne" köşesinde "Post Genişleme Stresi" başlığı ile yayınlanan değerlendirmede Avrupa Birliği'nin genişlemesine desteğin Doğu Avrupa'dan gelen göçmenlerin etkisi ile daha da gerilediği savunulurken "AB genişlemesine destek yeni bir tehdit altında" ifadesi kullanıldı.

Avrupa Komisyonunca geçtiğimiz günlerde adaylara ilişkin olarak yayınlanan İlerleme Raporlar ve Genişleme Stratejisine dikkat çekilen yazıda "Genişleme patronları, milyonlarca Türk ve Hırvat'a 'orta ve uzun' vadede AB vatandaşlığının verilmesini savunurken" İtalyan hükümetinin kamu düzenini bozan AB vatandaşlarının sınır dışı edilmesini öngören bir kararname yayınladığına dikkat çekildi.

İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato'nun "AB'nin serbest dolaşım kurallarının ülkeye 500 bin Romen'in gelişi gerçeğinin karşısında uygun olmadığı"nı söylediği anımsatıldığı yazıda, yeni üye ülkelerin vatandaşlarının Batı'ya yönelmesi korku yaratırken yeni üye devletlerin fazla Amerikan yanlısı ve Rusya'yı kışkırtmaya fazla hazır oluşunun kaygıya yol açtığına dikkat çekildi.

The Economist, İngiliz bakanlarının uzun bir süreden beri Türkiye'nin AB üyeliğinin stratejik önemini anlatmak için çaba gösterdiğini ancak halkının Türkiye'nin AB katılımına en çok destek verdiği İngiltere'de göçün nedeniyle durum değişebileceğini savundu. Dergi ""Bekleme sırasındaki ülkelere ilişkin tedirginlik hissetmek için genişleme karşıtı olmak gerekmez. Türkiye ve geri kalan Balkan ülkeler zor vakalar. Bu nedenle hala kuyruktalar" diye yazdı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title