Haberler

Dünya Hipertansiyon Günü

Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla Kadıköy'de, "5. Hipertansiyon Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi.

Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla Kadıköy'de, "5. Hipertansiyon Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi.

Suadiye'de toplanan ve üzerinde " Hipertansiyonun farkındayız" yazılı tişörtler giyen dernek üyeleri, "Kişi damarlarıyla aynı yaştadır", "Daha çok egzersiz" yazılı dövizler açtı.

Hipertansiyon ve Ateroskleroz Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Erdine, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bakırköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'nin de destek verdiği etkinlik öncesinde, hipertansiyonun, diğer risk faktörleriyle ölüme yol açan en önemli nedenlerden biri olduğunu söyledi.

Hipertansiyon erken dönemde fark edilip tedaviye başlanırsa, ilerde doğabilecek kalp yetersizliği, kalp krizi, inme, böbrek yetersizliği gibi hastalıkların da önlenebileceğini vurgulayan Erdine, "Buna bağlı olarak olarak da ölüm oranlarında azalma oluyor" dedi.

Erdine, yürüyüşteki sloganlarından birinin, "Erken damar yaşlanması" olduğunu ifade ederek, amaçlarının erken damar yaşlanmasının önemini vurgulamak olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri bando eşliğinde, Suadiye'den, Caddebostan Sahili'ne kadar yürüyüş yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Bakırköy İstanbul Suadiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title