Haberler

Down Sendromlu Çocuklardan Muhteşem Gösteri

Güncelleme:

Samsun'da Down Sendromlu çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle muhteşem dans gösterisi sergiledi.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle Samsun'da Down Sendromlu çocuklar muhteşem dans gösterisi sergilediler.

Şehir Kulübü'nde düzenlenen gösteriye Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, down sendromlu çocuklar, aileleri ve dernek üyeleri katıldı.

Gösteri öncesi açılış konuşmasını yapan Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, "Dernek olarak Samsun'da ilk defa düzenlediğimiz 21 Mart Down Sendromu Günü etkinlikleriyle amacımız toplumsal farkındalığı arttırmak, down sendromlu bireylerin toplumla iç içe olmalarına katkı sağlamak, hayatımızda ve toplumda ne kadar önemli rol oynadıklarına dair bilinci arttırmaktır" dedi.

Down Sendromlular Günü'nü kutlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, "Farkındalık oluşması adına böyle bir günün tahsis edilmesi önemliydi. Bizler bakanlık olarak dezavantajlı gördüğümüz engelliler ile ilgili yeterli çalışmaları yapamasak da en iyisini yapmaya ve daha doğrusunu yapmaya doğru gerekli çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Belediye olarak engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İlkadım Belediyesi olarak engelli gruplarımızın, engellerini ortadan kaldırmak adına birçok uygulamalarımız var. Bunlardan bir tanesi bedensel engelli olanlardan, onları topluma kazandırmak ve sokağa indirmek için engelli araçları veriyoruz. Yani otomatik engelli araçları kullanmalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Down sendromluların engelliler arasında çok daha özel bir yere sahip olduklarını ifade eden Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, "Çünkü onların duygusal dünyası çok daha geniş ve sevecen, dünyaya bakış açıları çok daha olumludur. Onun için bu çocuklara karşı bakışımız, sevgimiz ve saygımızın çok daha özel olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından down sendromlu çocuklar katılanlara muhteşem dans gösterilerini sundular. Çocukların ortaya koyduğu dans gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni kazanırken, gösterinin sonunda da 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle pasta kesildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necattin Demirtaş 21 Mart Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title