Haberler

Diyarbakır'da 2. Yasin Börü Operasyonu: 17 Gözaltı (3)

Tutuklu SAYISI 8'E YÜSELDİ Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 6- 7 Ekim günü Kobani gösterilerinde çıkan olaylar sırasında Yasin Börü, Riyad Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz'un öldürüldüğü Y.E.'nin de yaralanmasıyla ilgili tutuklanan kişi sayısının 8'e yükseldiğin açıkladı.

Tutuklu SAYISI 8'E YÜSELDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 6- 7 Ekim günü Kobani gösterilerinde çıkan olaylar sırasında Yasin Börü, Riyad Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz'un öldürüldüğü Y.E.'nin de yaralanmasıyla ilgili tutuklanan kişi sayısının 8'e yükseldiğin açıkladı.

Dün 7 kişinin tutuklandığı olayla ilgili poliste soruşturması süren 2 kişi bugün adliyeye sevk edilirken biri tutuklandı. Olayla ilgili toplam tutuklu sayısı 8'e yükselirken, Başsavcı Solmaz'ın olayla ilgili açıklamasında, "03.12.2014 tarihinde gözaltına alınan A.T. ve S.Ç., Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme', 'Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını ayırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmiş olup; şüpheli A.T. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 06. 12.2014 tarihinde tutuklanarak D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmiş, şüpheli S.Ç., ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmaların safahati ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

17 KİŞİ GÖZALTINDA, 7 KİŞİ ARANIYOR

Dn yapılan ikinci operasyonla ilgili de Başsavcı Solmaz, yazılı açıklamasında olaylara karıştığı iddialarıyla şüpheliler H.A., R.B., A.G., M.D., C.Y., A.T., H.U., Ü.D., B.D., A.K., A.T., R.Ö., M.K., M.Ş.Y. ile suça sürüklenen çocuklar M.D., A.K.ve Y.O. olmak üzere 17 kişinin gözaltına alındığını ve 7 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Solmaz Diyarbakır Kobani Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title