Haberler

Diyarbakır Belediyesi, Su Borcunu Ödemeyen 116 Okul İcraya Verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (Diski), Su Borcunu Ödemeyen 116 İlköğretim Okulunu İcraya Verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ), su borcunu ödemeyen 116 ilköğretim okulunu icraya verdi.

DİSKİ, toplam 14 milyon YTL'lik su parasını tahsil etmedikleri gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 116 ilköğretim okulunu icraya verdi. DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, "Kentteki ilköğretim okulları, yaklaşık 10 yıldır borçlarının ancak onda birini ödüyordu. Bu da ciddi bir oranın birikmesine neden oldu. Birçok kez ilgililerle görüşmemize rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Milli Eğitim Bakanı ile 4 kez görüştüm. Yetkililer ödeyeceğiz dediler, ama bir gelişme olmadı. Yazışmalarımız ve uyarılarımız

sonuç vermeyince biz de Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında icra işlemi başlattık. Okullarda su sorunu yaşanmaması için vanaları kapatmadık, ancak alacaklarımızın ödenmesi için icra yoluna başvurduk" dedi.

Geçmiş yılarda Dicle Üniversitesi gibi kurumların da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunun borçlarını taksite bağlayarak tahsil ettiklerini kaydeden Sarı, "Şimdi bu kurumlar yüzde 70 oranlarında borçlarını düzenli olarak ödüyor. Diyarbakır kent merkezine şu an 3 pompadan günde 200 bin ton içme suyu veriliyor. Modern arıtma tesislerimizden Türkiye'nin en temiz sularını elde ediyoruz. Su paralarını tahsil etmediğimiz taktirde yatırım yapmamız söz konusu olamaz. Avrupa Yatırım Bankası ve

Alman Kalkınma Bankası'ndan aldığımız kredilerin geri ödenmesi konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

(AYŞ-AYŞ-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title