Haberler

Dilek Mumları Tarsus'ta Yandı

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşen ITB Fuarı'nda Türkiye tanıtım standında toplanan dilek ve adak mumları Mersin'in Tarsus İlçesinde St.

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşen ITB Fuarı'nda Türkiye tanıtım standında toplanan dilek ve adak mumları Mersin'in Tarsus İlçesinde St. Paul Kilisesi'nde düzenlenen ayinde yakıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 9-13 Mart tarihlerinde gerçekleşen ITB Fuarı'nda Türkiye tanıtım standında toplanan dilek ve adak mumları, Mersin'in Tarsus İlçesi'ne ulaştırıldı. Hıristiyan ziyaretçilere yönelik olarak "St. Paul Kilisesi'ne dileklerinizi yollayın" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Tarsus'taki St. Paul Kilise'ne teslim edilen dilek ve adak mumları için tören düzenlendi. Törene Berlin'deki Türk Büyükelçiliği Turizm ve Kültür Ateşi Gözde Şahin, Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, Almanya'dan gelen gazeteciler, Hıristiyan cemaati ile çok sayıda davetli katıldı.

Ayin öncesi cemaati bilgilendirmek amacıyla konuşan kilise görevlilerinden Lina Nasif, "Geçtiğimiz aylarda Almanya'da gerçekleştirilen 45. Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra farklı din ve inançlara ait, bağrında bulundurduğu zenginlikler tanıtıldı. Bu kapsamda bizler açısından büyük önemi bulunan St. Paul Kilisesi'nin tanıtımının yapıldığı bir bölüm hazırlanmıştır. Bu standı ziyaret ederek adak-mum etkinliğine katılmak isteyenler dileklerini küçük kağıtlara yazıp bir adak muma iliştirerek St. Paul Kilisesi'ne gönderdi. Tutulan dileklere simgesel bir anlam da yüklemek için toplanan mumlar fuar sonrasında cemaatin bir rahibesi tarafından Berlin'den Tarsus'a getirilerek St. Paul Kilisesi görevlisi olan bizlere teslim edildi. Düzenlendiğimiz ayinle bu mumları yakacağız" dedi.

Turizm ve Kültür Ataşesi Gözde Şahin ise, kardeşlik, barış duyguları ile hareket edilerek yaşama geçirilen bu uygulamanın ikinci ayağını Tarsus'ta yaşadıklarını kaydederek, "Bugün buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayin sonrasında cemaat üyeleri yüzün üzerindeki dilek mumlarını tek tek yakarken, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da konser verdi. - Mersin / Tarsus

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title