Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Şehidin sözlüsü: Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldiFIRAT Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen 29 yaşındaki Uzman Çavuş Oktay Durak'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyünde toprağa verildi.

Şehidin sözlüsü: Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen 29 yaşındaki Uzman Çavuş Oktay Durak'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyünde toprağa verildi. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kız kardeşine sarılarak "Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi" diyerek göz yaşı döktü. Şehidin babası Kemal Durak da oğlunun tabutuna sarılıp, "gülümü soldurdular" diye ağıt yaktı.

Şehit Durak'ın naaşı, Çayıralan Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde köye getirildi. Köy meydanında Cuma namazı sonrası şehit için tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin babası Kemal Durak, şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ve şehidin sözlüsü Emine İpek tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kız kardeşine sarılarak, "Abla gitti, yemin etti söz verdi bana 'gitmeyeceğim' dedi gitti. Ben ona gelinliğimle gelecektim o tabutuyla geldi. Sen gelmedin ben geldimö diye ağladı.

Şehidin babası Kemal Durak da, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben sana kara gülüm derdim, gülümü soldurdularö dedi. Şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ise kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Mehmet Özaydın'a, "Allah rızası için bitirin bunları. Kimse artık böyle şey yaşamasın. Yok edin hepsiniö diye seslendi.

Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra İl Müftü Vekili İsmail Karadavut tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Oktay durak tekbirlerle köy mezarlığına götürüldü ve burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin silah arkadaşları da tabutun başında dua okudu.

Törene şehidin yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Mehmet Özaydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Başkök, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kalabalıktan görüntü

Şehidin getirilişi,

Sözlüsü Emine, Kız kardeşi Mercan Kaplan(başı acık olan gri kareli kabanlı)

Şehit babası Kemal Dura,

Detay,

Cenaze namazı

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

====================================================

Suriye şehidi Özüpek'i Kırklareli'de 20 bin kişi uğurladı

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'ın intihar saldırısı sonucu şehit olan askerlerden 23 yaşındaki Piyade Astsubay Göktan Özüpek, memleketi Kırklareli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Merve Özüpek, 1.5 ay önce evlendiği şehit eşini tabutuna sarılarak, "Söz ağlamayacağım sevgilim" dedi. Anne Sevim Özüpek, "Evladım bırakma bizi' diye gözyaşı döktü.

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında DEAŞ'ın düzenlediği intihar saldırısında şehit olan askerlerden Piyade Astsubay Göktan Özüpek'in Kırklareli Devlet Hastanesi'ndeki Türk bayrağına sarılı cenazesi bu sabah İstasyon Mahallesi'nde ailesinin yaşadığı evin önüne getirildi. Dualar okunurken, şehit Göktan Özüpek için helallik alındı. Şehit Özüpek'in annesi Sevim Özüpek, 1.5 ay önce evlendiği hemşire eşi Merve, ablası Emine Akkervan tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi Sevim Özüpek, "Evladım bırakma bizi, canım annem. Adı gibi güzel oğlum. Hakkım helal sonu yavrum. Seni çok özledik canım evladım" diyerek feryat etti. Merve Özüpek ise şehit eşinin tabutuna sarılarak," Söz ağlamayacağım sevgilim" dedi.

Şehit Özüpek'in cenazesi evindeki törenin ardından Merkez Hızırbey Camii'ne getirildi. Burada Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin yakınları ve yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen kalabalık sokaklara sığmadı. Cami çevresindeki tüm yollar, bayraklarıyla gelen Kırklarelililerle doldu, taştı.

MÜFTÜDEN 'ALKIŞLAMAYIN' UYARISI

Cenaze namazını kıldıran Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, kalabalığı, cenazenin mezarlığa alkışlarla değil, tedbirlerle götürülmesi gerektiğini belirterek, "Gençlerden istirham ediyorum, cami avlusunda ve kabristanda tekbir getirsinler, alkıştan uzak dursunlar. Son görevimizi tekbirlerle yapalım" dedi.

EŞİNİN ARKASINDAN YÜRÜDÜ

Cenaze namazının ardından şehit Göktan Özüpek'in Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Şehidin ailesi de tabutun arkasından yürürken gözyaşı döktü. Merve Özüpek cenaze aracında taşınan eşinin tabutuna yol boyunca dokunarak ardından yürüdü. Cenazeye katılan yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık büyük Türk bayrakları açarak, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her Türk asker doğar, sloganları attı. Yollarda bekleyenler ise cenazenin geçişi sırasında gözyaşı dökerek dua okudu.

Şehit Astsubay Göktan Özüpek, gözyaşlarıyla Kırklareli Şehitliği'nde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cenazesinin morgdan alınması

-Evinin önüne getirilmesi

-Ailesinin tabuta sarılması

-Anne ve eşinin ağlaması

-Helallik alınması

-Cenazenin camie getirilmesi

-Anne ve eşinin tabuta sarılması

-Camideki kalabalık

-Açılan büyük Türk bayrakları

-Uzun Türk bayrağı

-Bakan Özlü'nün gelişi

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl'ün gelmesi

-Müftünün uyarısı

-Cenaze namazı

-Cenazenin omuzlarda taşınması

-Şehit ailesi

-Cenaze aracı ve kalabalık

-Yollardaki kalabalık

-Eşinin tabutuna dokunarak ardından yürümesi

-Açılan bayraklar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,-

=========================================

Şehit Uzman Çavuş Burak Boz'u 10 bin kişi son yolculuğuna uğurlandı

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde DEAŞ teröristleri ile girilen çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Burak Boz, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 1'inci Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli bekar Piyade Uzman Çavuş Burak Boz şehit düştü. 7 yıllık uzman çavuş Boz'un cenazesi gece yarısı memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne getirilerek morga kondu. Boz'un cenazesi bugün morgdan alınıp, helallik alınmak için baba evine getirildi.

AĞABEYİNİN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Şehit Boz'un, kardeşi Melike Boz, ağabeyinin askeri üniformasını giyerek, ağabeyinin cenazesini karşıladı. Güçlükle ayakta duran Melike Boz'a, yakınları ve kadın polisler yardımcı oldu. Şehit Boz'un, bir kadın yakınının Boz'un damatlıklarını taşıması dikkat çekti.

ŞEHİT BABASI, "YAVRUM KUZUM" DİYEREK UZMAN ÇAVUŞA SARILDI

Güçlükle ayakta durabilen ve gözyaşlarına hakim olamayan şehit babası emekli Özkan Boz, herkesten oğlu için helallik istedi. Ardından oğlunun cenazesi tören alına gitmek için uğurlandığı sırada kendisine yardımcı olan genç bir uzman çavuşa "Yavrum kuzum" diyerek boynuna sarılıp öptü. Şehit babası Boz'un uzun süre gözyaşları içinde astsubaya bakması ise yürekleri dağladı.

ACILI ANNE: BUGÜN SENİN DÜĞÜN GÜNÜN

Şehit Boz'un cenazesi dini ve askeri törenin yapılacağı Ula Camii önüne getirildi. Burada oğlunun tabutunun başına gelen annesi Gülhan Boz, tabuta sarılıp ağlayarak, "Seninle gurur duyuyorum oğlum. Kanın yerde kalmayacak, aslan gibi kardeşin var. Bugün senin düğün günün annem. Sen, vatanını bayrağını, ailenden çok sevdin anneciğim. Her zaman onları sevdin. Benim keskin nişancıma kahpece yaklaşmışlar, yoksa o hakkından gelirdi. Kahpece yaklaşmışlar kuzuma. Karşı karıya gelmemişler ki, Kahpece içine girmişler. "dedi.

Erkek kardeşi Ahmet Boz da, "Senin kanın yerde kalmayacak abi. sen rahat uyu abi" diye göz yaşı döktü.

"EL BAB SANA MEZAR OLDU"

Kardeşinin askeri üniformasını giyen Melike Boz ise, "Sen gururumuzsun şehidim. Hakkım sana bin kere helal olsun şehidim. Hakkını helal et abi. El Bab'ı alacağız diyordun, abi. El Bab'ı alamadan geldim abim. El Bab sana mezar oldu abim."diye ağladı.

Bu sırada baygınlık geçiren anne Gülhan Boz'a, hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale edip, tabutun başından uzaklaştırdı.

OĞLUNUN DAMATLIK ELBİSESİNİ KOKLADI

Oğlunun tabutunun başında bekleyen baba Özkan Boz da, tabutun üzerine konan oğlunun damatlık elbisesini uzun süre kokladı. Daha sonra herkesten helallik isteyen baba Boz,"Bütün Türk milletine ve silah arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Vatan sağ olsun."dedi. Ardından törene katılan rütbeli askerlere sarıldı.

Törene katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anne Gülhan Boz'a, baş sağlığı diledi. Gülhan Boz, Bakan Elvan'a, "Oğlumun kanı yerde kalmasın. El Bab için giti. O El Bab'ı alın"dedi. Bakan Elvan da, gereken ne ise yapılacağını söyledi.

Şehit Boz'un, silah arkadaşları da onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şehit Boz'un cenazesi dini ve askeri törenin ardından Meydanbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

KASAPLIK YAPMIŞ

Şehit Uzman Çavuş Boz'un, vatani görevini tamamladıktan sonra uzman çavuşluk sınavlarına girip kazandığı ve uzman çavuş olmadan öncede kasaplık yaptığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Şehidin cenazesinin baba evine getirilmesi

Askeri üniformayı giyen kız kardesi ile babasından detay

Dua okunması

Babasının helallik isteyip, uzman çavuşa sarılması

kız kardeşi detay

Tören alanından detay

Annesi ve kardeşlerinin tabutunun başında beklemesi, ağlamaları

Babasının elbiseyi koklaması

Elvan'ın taziye dileği

Törenden genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Atilla ATMACA / EREĞLİ (KONYA)

==========================================

Şehit oğlunu mavi beresini takarak uğurladı

SURİYE'deki Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen Uzman Çavuş Ferhat Demir, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Bahri ile annesi Fadime Demir, oğullarının beresini, şehit eşi Fatma Demir ise Ferhat'ın askeri törenlerde giydiği şapkayı başlarına takarak tabutun başında ağladı.

Fırat Kalkanı harekatında DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab'da çıkan çatışmalarda şehit düşen 16 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir, merkez Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Cami'de bugün son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin annesi Fadime ve babası Bahri, çocuklarının mavi renkli beresini takarken şehidin 3 ay önce evlendiği eşi Fatma ise askeri törenlerde takılan şapkayı başına taktı. Anne Fadime ile Baba Bahri ve şehit eşi Fatma Demir sık sık tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da aileye başsağlığında bulundu. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazıyla şehit Ferhat Demir için son kez helallik alındı.

Tabutun omuzlara alınıp ambulansa götürüldüğü esnada şehidin kardeşi Mert Demir, ağabeyinin fotoğrafını öperek, "Bende buradayım, vatan sağ olsun. Ağabeyimin kanı yerde kalmayacak" diyerek feryat etti.

Cenazeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

şehit anne baba ve eşinin tabuta sarılması

bakan müezzinoğlunun ailenin yanına gelip başsağlığı dilemesi

cenaze namazı

tabutun taşınması

Mert'in abisinin fotoğrafını öpmesi

tabutun ambulansa konulması

Haber-Kamera: Edip TEKİN - Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

=================================================

Şehit annesi: Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda El-Bab'da şehit düşen Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ali Yılmaz için Antalya'da askeri tören düzenlendi. Şehidin annesi Aynur Aygün, "Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım, başımız dik gururluyuz" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda önceki gün El-Bab bölgesinde şehit düşen askerler arasında yer alan Uzman Çavuş Ali Yılmaz için Antalya'nın Kepez ilçesindeki Hacı Ali Uyaroğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Aynur Aygün, kız kardeşi Aycan Aygün, üvey babası Mithat Aygün, şehidin nişanlısı Emine Zengin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti milletvekilleri Reşat Petek, Bayram Özçelik, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, Gökcen Özdoğan Enç, CHP milletvekilleri Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Mesut Kocagöz, Antalya protokolünün diğer üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde göz yaşlarına hakim olmaya çalışan anne Aynur Aygün, "Şerefli bir evlat verdim. Başımız dik, gururluyuz. O benim kalbimde. Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım. Kardeşlerine hakkını helal et" dedi.

Şehidin nişanlısı Emine Zengin ise Ali Yılmaz'ın naaşın başındaki fotoğrafına sarılarak ağıt yaktı. Emine Zengin, "Alim ben sana doyamadım. Alim beni alacaktı, ben onu değil. Nikahımıza çok az kaldı" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin yakınları, naaşın başındaki fotoğraflarını öperek duygulandı.

Cuma namazının ardından İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazında anne Aynur Aygün de namaz kıldı. Camideki törenin ardından şehidin naaşı askeri törenle cenaze aracına bindirildi. Anne Aynur Aygün, oğlunu asker selamıyla uğurladı. Bu esnada törene katılan vatandaşlar Türk bayrağı açarak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye slogan atarak cenaze aracına bir süre eşlik etti. Şehidin cenazesi, Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Ali Yılmaz, şubat ayında nişanlandığı Emine Zengin ile 19 Mayıs'ta evlilik tarihi almıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Şehidin tabutundan detay

Şehidin annesinin ağlaması ve anneden detay

Şehidin nişanlısından detay

Şehidin dayısının ve dedesinin tabuta sarılmasından detay

Şehidin babasından görüntü

Şehidin annesine Deniz Baykal ile Mevlüt Çavuşoğlu nun başsağlığı dilemesi

Cenaze namazında protokolden görüntü

Tabutun taşınması

Cep telefonuyla görüntüleyen kalabalık

Cenaze aracına bindirilişi ve annenin ağlaması

Cenaze aracında taşınması

Bakan Çavuşoğlu'ndan detay

Nişanlısının ağlaması ve annenin asker selamı vermesi

Kalabalığın Türk bayrağıyla slogan atması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Tolga YILDIRIM- Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===========================================

Terör saldırısında gazi olan polis Besni'ye getirildi

İSTANBUL Beşiktaş'ta hain terör saldırısında yaralanan çevik kuvvet polisi 21 yaşındaki Hasan Durmuş, tedavisinin devamı için memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine getirildi.

Beşiktaş-Bursa maçının ardından teröristlerce bomba yüklü araç ve canlı bomba ile düzenlenen ve 45 polis ile sivilin şehit olduğu saldırıda yaralanan polis memuru Hasan Durmuş, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi Besni Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Annesi Hatice ve babası Ahmet Durmuş'un 4 erkek bir kız kardeşten 4'üncü ve bekar olan Hasan Durmuş'un hastanedeki odasına Türk bayrağı asıldı. Saldırıda gazi olan ve halen tedavisi süren polisi ziyaret eden Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, "Kanını dökmüş, canını kaybetmiş herkes kahramandır, Allah gaziliğinizi kabul etsin. Şehitlerimize rahmet eylesin, şahadetlerini kabul eylesin. Memleketine hoş geldin. Bizlerde sizler için ne yapmamız gerekiyorsa her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Gazi Hasan Durmuş'un Şırnak'ta görev yapan ağabeyi astsubay Abuzer Durmuş, kardeşinin tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden görevinin başına geçeceğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Gazinin tedavi gördüğü odası

Odaya Türk bayrağı asılması

Polisin asker ağabeyinin konuşması

İlçe protokülünün gaziye geçmiş olsun dilekleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

==================================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, İzmir'de

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım açılışlar yapmak için İzmir'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda protokol, milletvekilleri ve Ak Parti teşkilatı tarafından karşıladı. Havalimanındaki mescitte cuma namazını kılan Erdoğan ve Yıldırım, Aliağa'da Türkiye'nin ilk LNG santralini hizmete açacak.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, daha sonra Tire'de Sütaş üretim tesislerinin açılışını gerçekleştirecek ve tesiste onurlarına verilen akşam yemeğine katılıp, İzmir'den ayrılacak.

Haber: İZMİR, -

=========================================

Konya'da DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 43 kişi serbest

KONYA'da polis tarafından terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 43 kişi serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik geçen 16 Aralık günü operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 43 kişiden 17'si polisteki ifadesinin ardından, 20'si Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından, 6'sı da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haber : Tolga YANIK / KONYA, -

==========================================

Samsun'de öğrenci servisi devrildi, 12 öğrenci yaralandı

SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde öğrenci servis minibüsü yoldaki buzlanma nedeniyle devrilerek yan yattı. Kazada 12 öğrenci yaralandı.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde ilk ve ortaokul öğrencilerini taşıyan Mehmet Var yönetimindeki 55 C 8594 plakalı servis minibüsü, Kuruçay Mahallesi ismail Hakkı Koç Caddesi'nde buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak devrilip yan yattı. Servis minibüsünde bulunan Ayşe Demir, (12), Zeynep Demir (11), İsmail Aker (13), Fatmanur Kök (11), Kamile Nur Sezgin (13), Nuh Akçay (11), Eren Bilgin (11), Yusuf Akçay (12), Hasan Ulki Var (12), Muhammet Ali Bedir (13) Beyzanur Çakır (13) ve Büşra Akçay (9) yaralandı. Yaralı öğrenciler kaza yerine çağrılan ambulanslarla Vezirköprü İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayakta tedavi edilen öğrenciler taburcu oldu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Suat PALA/VEZİRKÖPRÜ(Samsun), -

============================================

(ÖZEL) İğneden sonra fenalaşan minik Yalçın Efe, hastanede öldü

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde, boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği sağlık ocağında yapılan iğnenin ardından fenalaşarak yoğun bakımda tedaviye alınan 6 yaşındaki Yalçın Efe Kabasakal öldü.

İlkokul birinci sınıf öğrencisi Yalçın Efe Kabasakal, geçen pazartesi günü okula gittikten sonra rahatsızlanınca annesi Neslihan Kabasakal tarafından Pazarcık 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Boğazı ağrıyan küçük çocuğu muayene eden doktor İ.E., iddiaya iğne yazarak anneden eczaneden almasını istedi.

2 KEZ KALBİ DURDU

Neslihan Kabasakal, iğneyi alıp Aile Sağlığı Merkezi'ne tekrar geri döndü. İddiaya göre hemşire minik Yalçın'a iğneyi yaptı ancak kısa süre sonra çocuğun dudakları morarıp kusmaya başladı, ardından da kalbi durdu. Sağlık görevlilerinin müdahalesi sonucu kalbi çalıştırılan Yalçın Efe Kabasakal, ambulansla Pazarcık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada da duran kalbi müdahale ile çalıştırılan minik Yalçın, daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Beytullah- Neslihan Kabasakal çiftinin 2 çocuğundan biri olan minik Yalçın, gece geç saatlerde hayata gözlerini yumdu. Hastanede çocuklarının iyileşmesi umuduyla bekleyen ailesi, acı haberi alınca gözyaşı döküp; sinir krizi geçirdi. 13 Ekim'de ailesi ve sevdikleriyle kutladığı doğum günüyle 6 yaşına basan Yalçın Efe Kabsakal'ın cenazesi, Pazarcık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Baba Beytullah Kabasakal ile amca Hasan Kabasakal, umutla iyileşmesini bekledikleri Yalçın Efe'nin ölümüyle yıkıldı. Baba ve amca, olayda ihmali bulunanların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Öte yandan İl Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan idari soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMNÜ

---------------------

Beytullah Kabasakal'ın konuşması

Hasan Kabasakal'ın konuşması

Beytullah Kabasakal telefonla konuşurken

Babayı bir yakının teselli etmesi

Yalçın'ın yakınları

Hastane tabelası

Yalçın'ın ailesiyle birlikte fotoğrafları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==============================================

Rize'de Atatürk Anıtı valilik önündeki tören alanına konuldu (2)

RİZE BELEDİYE BAŞKANI KASAP'TAN AÇIKLAMA

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Atatürk heykelinin taşınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi çerçevesinde Rize Belediyesi tarafından başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında meydanda bulunan Atatürk Heykeli'nin, Rize Valiliği önüne nakli güvenli bir şekilde sağlandı. Dün gündüz itibariyle Rize Belediyesi ekiplerince başlatılan heykelin nakil çalışmaları gece geç saatlere kadar devam etti. Heykel akşam saatlerinde Rize Valiliği önündeki resmi tören alanına yerleştirildi. Titizlilikle yürütülen çalışmalar kapsamında heykelin monteleme işlemi ekipler tarafından tamamlanırken çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor."

"Söylemler bizleri derinden üzmüştürö başlığıyla açıklamasını sürdüren Başkan Kasap, daha sonra şöyle devam etti: "Bilindiği üzere Rize Belediyesi olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projemizin inşaat çalışmaları başlatılmış olup, kazı çalışmalarının devam ettiği alanda bulunan Atatürk heykelimizin yeni tören alanımız olan Rize Valiliği önüne taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Heykelin taşınma süreci bazı kesimler tarafından, 'heykel kaldırıldı ve akıbeti belirsiz' gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmıştır. Fakat yapılan bu çalışmada bundan sonraki resmi törenlerimiz Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk heykeli ekiplerimiz tarafından güvenli bir şekilde yeni tören alanına yerleştirilmiştir. Bu çalışmanın altında farklı nedenler arayarak, konuyu farklı noktalara çekme gayreti içerisinde olan bazı kesimlerin gerek ilimizle, gerekse Rizeli vatandaşlarımızla ilgili söylemleri bizleri derinden üzmüştür. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi inşaat çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz bu çalışmanın altında hiçbir suretle farklı düşüncelerin olmadığını kamu oyunun takdirine sunuyorum."

Haber: RİZE

==================================================

Eskişehir'de kar yağışı

ESKİŞEHİR'de gece yarısı başlayan ve belirli aralıklarla yağan kar yağışı etkili oldu.

Kar yağışı Eskişehir'in kent merkezini beyaza büründürdü. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda biriken karları temizledi, buzlanmalara karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. Eskişehirliler gündüz saatlerinde de devam eden kar yağışı altında cep telefonlarıyla bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir'in Han ve Seyitgazi ilçelerinde ise bugün için 1 gün süreyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Görüntü dökümü:

-Kent merkezindeki kar yağışından,

-Belediye aracının yoldaki karları temizlemesi,

-Porsuk Çayı köprüsü üzerinde cep telefonlarıyla fotoğraf çekenlerin,

-Tramvayların geçişinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=======================================================

Şanlıurfa çöpten 40 bin nüfuslu ilçeye yetecek elektrik üretiliyor

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık depolama sahasında günlük işlenen bin ton çöpten oluşan metan gazı elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Her ay çöpten 30 milyon kilovatsaat elektrik elde edildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çevre dostu olan tesiste 40 bin nüfuslu bir ilçeye yetebilecek kapasitede elektrik enerjisi üretildiğini söyledi.

Yenice Mahallesi'nde 2 yıl önce 110 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan katı atık depolama tesisinde günlük bin ton civarındaki evsel atıkların işlenmesinde oluşan metan gazı, elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kentin 13 ilçesinden kamyonlarla getirilen çöpler, bu tesisteki görevli işçiler tarafından iş makineleriyle istiflenerek metan gazı elde ediliyor. Çöplüğün bulunduğu alandan, tesislerin bulunduğu alana döşenen boru hatlarından geçen metan gazları burada işlenerek elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Tesiste ayda ortalama 30 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapıldığı kaydedildi.

'ÖRNEK TESİS'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Nihat Çiftçi, çöpten ayda 30 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapıldığını ifade eden Çiftçi şunları söyledi: "Bu yıl tam kapasiteli olarak faaliyete geçen katı atık depolama tesisinde oluşan metan gazlarından elektrik enerjisi elde etmeye başladık. Bu çöplükte 40 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Bu enerji sayesinde belediyemiz para kazanıyor. Bu para daha sonra yatırım olarak vatandaşımıza geri dönüyor. Bölgede örnek olarak gösterilen bu tesisimiz çevreci bir proje olmasının yanı sıra, çöpün çevresinde oluşan kötü kokuların da önüne geçmiş oluyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Katı atık tesisi

Başkan Nihat Çiftçi'nin tesisi gezmesi

Başkan Çiftçi'nin yetkililerden bilgi alması

Başkan Nihat Çiftçi'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

Hayvanat bahçesinde hayvanların kar keyfi

TÜRKİYE'nin en büyük Avrupa'nın ise 3'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar yoğun kar yağışı nedeniyle özel barınaklara alındı. Kış şartlarına dayanıklı olan hayvanlar ise karın tadını çıkarıyor.

Kentte günlük yaşamda aksamalara neden olan yoğun kar yağışı Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları da etkiledi. Hayvanat bahçesindeki ayı, aslan, kaplan, puma, vaşak, kurt, sırtlan gibi karı seven hayvanlar gün boyu karın içinde gezip, yuvarlanıyor. Karda oynayarak keyfini süren hayvanlar, kapalı bulunan kafeslerine girmek istemiyor. Kış mevsiminde enerjisi yüksek özel besinler verilen hayvanlar, yemeklerini bile kafesin dışında yiyor. Hayvanlar, hayvanat bahçesinin kış ziyaretçilerine de kendilerini gösteriyor.

Soğuk havalardan etkilenen deve, fil, maymun gibi sıcak mevsimlerde yaşamaya alışkın hayvanların kafes ya da odaların sıcaklıkları klima ve ısıtıcılarla belli sıcaklıklara çıkarılıyor. Sıcaklığın korunduğu odalarda barınan hayvanların yiyecekleri ise yine kış menüsüne göre hazırlanıyor.

Hayvanların olumsuz kış koşulların etkilenmemesi için tüm tedbirlerin alındığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanların sağlıkları için her türlü temizlik ve beslenmelerinin de düzenli olarak takip edildiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Karda oynayan ayılar

Kar üzerinde yürüyen kurtlar

Kurtlara ve çakallara yem verilmesi

Kar yağışı altında hayvanat bahçesini gezen aileler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Elazığ'da FETÖ'den gözaltına alınan 15 polis adliyede (2)

13'Ü TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen 15 polis, savcılığa verdiği ifadenin ardından, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Hakim karşısına çıkan 15 şüpheli, yapılan yargılamanın ardından 1 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 4 komiser ve 4 komiser yardımcısı ile 3 polis olmak üzere toplam 13 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera : ELAZIĞ

================================================

Şanlıurfa'da FETÖ operasyonu: 14 gözaltı

ŞANLIURFA merkezli 3 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin Şanlıurfa, İstanbul ve Balıkesir'deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında doktorların da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Haber: ŞANLIURFA, -

==================================================

Van'da Urartu ve Roma dönemlerine ait tarihi eser ele geçirildi

VAN'da polisin bir araçta yaptığı aramada, Urartu ve Roma dönemlerine ait olduğu belirtilen çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserlere el konulurken, 2 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 20 Aralık'ta şüphe üzerine İpekyolu üzerinde park halinde bulunan otomobilde arama yaptı. Araçta yapılan aramalarda Urartu ve Roma dönemlerine ait olduğu belirtilen çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, olayla ilgisi bulundukları tespit edilen S.B. ve M.G. hakkında yasal işlemlerin yapıldığı, tarihi eserlere ise el konulduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Haber: Orhan AŞAN/VAN, -

==================================================

Liseli Melis'in ölümüne neden olan sürücüye 6 yıl hapis istemi

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, motosikletle bariyerlere çarpıp, arkada oturan 16 yaşındaki Melis Kadriye Uçak'ın ölümüne neden olmakla suçlanan sürücü 22 yaşındaki Burak Haşlak ile sulama sırasında yolu ıslattıkları öne sürülen 4 belediye işçisi hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 ila 6'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaza, geçen eylül ayında Yeşildere Caddesi Mustafa Kemal Atatürk Köprülü Kavşağı yakınında meydana geldi. Karabağlar'dan Konak yönüne giden Burak Haşlak, yönetimindeki 48 M 6253 plakalı motosikletinin kontrolünü yitirdi. Motosiklet bariyerlere çarparken, yola düşen Haşlak ve arkasındaki Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Aşçılık Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi arkadaşı Melis Kadriye Uçak yaralandı. Sürücü Haşlak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Melis Kadriye Uçak ise İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, Uçak kurtarılamadı.

Tedavisinin ardından taburcu edilen motosiklet sürücüsü Burak Haşlak'ın, 2012 yılında Karabağlar İlçesi Yeşillik Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı 2 yayadan birinin öldüğü ortaya çıktı. Bu kazanın ardından tutuklanan Haşlak'ın, kısa süre önce denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldığı belirlendi. Motosiklet kazasıyla ilgili adliyeye sevk edilen Haşlak, 3 bin TL kefalet karşılığı denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nihal Fındık, Haşlak'ın serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren nöbetçi sulh ceza hakimliği, bu kez Burak Haşlak'ın tutuklanmasına karar verdi. Haşlak, polis tarafından tekrar gözaltına alındı ve ardından cezaevine götürüldü.

Cumhuriyet Savcısı Nihal Fındık, sanık Burak Haşlak ile sulama sırasında yola su taşırdıkları öne sürülen, park ve bahçelerde çalışan 4 belediye işçisi hakkında 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan iddianame hazırladı. Savcı Fındık iddianamade, sürücü Haşlak'ın yüzde 85 'asli', o gün yolun ortasında bulunan ağaç ve yeşilikleri sulayan belediye işçilerinin yüzde 15 'asli' kusurlu olduğunu belirtti. Savcı Fındık, ayrıca görüntülerde genç kızın ayaklarına dokunup geçen kimliği tespit edilemeyen motosiklet sürücüsü hakkında da takipsizlik kararı verdi. Savcı Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçelerden sorumlu olan 4 bürokratı hakkında ise dava açılmasına izin verilmesi için Valiliğe yazı yazdı.

Sanık Burak Haşlak ile 4 belediye işçisi, 3 ila 6'şar yıl hapis cezası istemiyle, önümüzdeki ay İzmir 4'üncüAsliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak.

Haber: Bahri KARATAŞ/ İZMİR,-

=====================================================

İş makinesinin altında kalarak öldü

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, geri manevra yapan iş makinesinin altında kalan 85 yaşındaki Fatma Kılınçdere, kaza yerinde öldü.

Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında, Şirintepe Mahallesi 8129 Sokak üzerinde meydana geldi. Kanalizasyon çalışması yapan 21 yaşındaki Muhammet Tatlı'nın kullandığı kepçe, geri manevra yaparken, yolda yürüyen Fatma Kılınçdere'yi altına aldı. Kılınçdere'yı kanlar içinde yerde kaldığını görenler kazayı, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sokağa gelen sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde, Fatma Kılınçdere'nin kaza yerinde öldüğü belirledi. Kalabalıktan korkunca kaza yerinden ayrıldığı öğrenilen iş makinesi operatörü Tatlı ise polis merkezine giderek teslim oldu. Fatma Kılınçdere'nin cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Şoför Tatlı'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Haber: İZMİR

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çayıralan Yozgat İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama!
title