Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)KONYA'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDIKONYA'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

1)KONYA'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

KONYA'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Kutlama törenlerine, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı.Ardından Mevlana Kültür Merkezi'ne geçildi. Törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende, Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı tarafından gerçekleştirilen gösteri, izleyiciler tarafından alkış aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından sahnelenen halk oyunları ve jimnastik gösterileri ilgiyle izlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Tören alanından detay

Gösterilerden ve izleyicilerden detay

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

===========================================

2)AKSARAY'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

AKSARAY'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama törenleri, Anıt Alanı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'ndaki törene geçildi. Törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Enver Dinçer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende halk oyunu  ile Kurtuluş Savaşı dönemlerini anlatan gösteri ilgiyle izlendi.

(Görüntü Dökümü

-----------------

Tören alanından detay

Halk oyunları ve Kurtuluş Savaşı gösterisinden detay

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA)

============================================

3)İZMİR'DEKİ YANGINDA BİR KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki bir evde çıkan yangın itfaiye tarafından söndülürken, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı. Bugün saat 10.00 sıralarında, Bayraklı ilçesi Adalet Mahallesi'ndeki 2131/9 Sokak'ta bulunan 3 katlı apartmanın zemin katındaki dairede, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlere, kendi evlerindeki çeşmelere taktıkları hortumla su sıkarak müdahale eden mahalle sakinleri, bir yandan da durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri kısa sürede söndürdü. Yangın başladığında karısını ve çocuğunu yanan evin içinden çıkaran ev sahibi, kendisi ise duman etkilendi. Hastaneye kaldırılan bu kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yanan evden görüntü

Haber: Davut CAN -Kamera: İZMİR,

==========================================

4)SİLAHLA VURULAN GEBE TİLKİ KURTARILAMADI

AFYONKARAHİSAR'da silahla vurulan ve vücudunda çok sayıda saçma bulunan gibi tilki kurtarılamadı.

Geçen günlerde Şuhut kırsalında Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaralı halde bulduğu dişi tilki Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedaviye alındı. İlk başta köpek saldırısı sonucu yaralandığı tahmin edilen tilkinin yapılan röntgen çekiminin ardından vücudunda çok sayıda saçma olduğu ve silahla vurulduğu anlaşıldı. AKÜREM'de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayan tilkinin gebe olduğu da öğrenildi.

'BEDENİNDE BİR ÇOK SAÇMA PARÇASI VAR'

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, "Geçen günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü'nün ekipleri tarafından Şuhut kırsalında köpek saldırısına uğradığı nedeniyle yaralandığı bildirilen tilki getirildi. Tabii öncelikle köpek saldırısı nedeniyle geldiğini düşününce genel bir muayene ve tedavi uygulamaya başladık ama durum o kadar basit görünmüyordu. Daha geniş kapsamlı araştırma yaptığımızda röntgen sonuçlarında hayvanın vurulmuş olduğunu gördük. Bedeninde birçok saçma parçası vardı. Sonrasında elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Dişi bir tilkiydi, gebe olduğunu düşünüyorduk. Tüm çabalarımıza rağmen kurtaramadık" dedi.

'YAVRULARI DA ÖLDÜ'

Tilkilerin gereksiz ya da fazla sayıda hızla üreyen hayvanları tüketerek ekosisteme katkı sağladığını kaydeden Müdür Kandır, "1 tilkinin yok olması o alandaki fare sayısının çoğalması anlamına gelebilir. Şuhut çevresinde kırsalda vurulan bu tilki belki de o bölgedeki tek fare toplayıcısıydı. Ancak şimdi bu tilkinin ölümüyle beraber -ki yanında doğuramadığı yavruları da öldü- ekosisteme bu kadar katkı sağlayan yaban hayvanlarının vurulmaları bizler için büyük tehdittir. Özellikle üreme sezonunda bu hayvanlara karşı herhangi bir vurma ya da şiddet uygulama vakalarının yapılmamasını önemle rica ediyoruz. Çünkü onlar da bizim kadar yaşama ve üreme hakkına sahipler" diye konuştu.

'YAŞAM ALANLARI DARALDI'

Bütün yaban hayvanlarının risk altında olduğuna dikkati çeken Kandır, şöyle dedi:

"Artık günümüzde bütün yaban hayvanları risk altında. Çünkü insan popülasyonu arttı, şehirleşme çok fazla. Onların yaşam alanları daraldı. Herhangi bir yaban hayvanın özellikle bu üreme sezonunda vurulması demek o hayvan türü için bir yok oluşun başlangıcı demek. O yüzden bu hayvanları her zaman korumalıyız."

Görüntü Dökümü

--------------

Tilkiden detay (cep telefonu görüntüsü)

Emine Hesna Kandır röportaj

HABER- KAMERA: Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,

==========================================

5)TARİHİ KÖY ENSTİTÜSÜNDEKİ OKULDA HER ÖĞRENCİYE BİR TAVUK

KAYSERİ'nin Pınarbaşı ilçesinde bir dönem köy enstitüsü olarak da hizmet veren, 300 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu ve Çok Programlı Lisesi'nde, tavuk çiftliği kuruldu. Öğrencilerin beslediği 300 tavuktan elde edilen yumurtaların bir kısmı okulun pansiyonunda kullanılırken, bir kısmı da okul aile birliği tarafından satılarak gelir sağlanıyor.

İlçede bir dönem köy enstitüsü olarak da kullanılan şimdiki Pazarören Anadolu ve Çok Programlı Lisesi yanında, tavuk çiftliği kuruldu. 300 öğrencinin eğitim gördüğü pansiyonlu okulun çiftliğinde her öğrenciye bir tavuk düşüyor. Öğrencilerin, pansiyondaki yemek artıklarıyla beslediği tavuklardan günlük yaklaşık 200 yumurta elde ediliyor. Yumurtaların bir kısmı okulun pansiyonunda kullanılırken, bir kısmı da okul aile birliği tarafından satılarak gelir elde ediliyor.

'YUMURTALARIMIZI PANSİYONDA DEĞERLENDİRİYORUZ'

Okul Müdürü Hayrettin Acet, 110 dönüm arazi üzerine kurulu okul kampüsü bünyesinde kurdukları çiftlikteki tavuklarla öğrencilerin ilgilenip beslediğini söyledi. Acet, pansiyondaki yemek artıklarını tavuklara vererek değerlendirdiklerini söyleyerek, "Amaçlarımızdan birisi, yemek artıklarımızı bu şekilde geri dönüşüme kazandırmaktı. Bir diğeri ise 110 dönümlük bir okul arazimiz var. Özellikle kene gibi haşereler, öğrencilerimize zarar veriyordu. Ayrıca yumurtalarımızı pansiyonda değerlendiriyoruz. İhtiyaç fazlasını da okul aile birliği bünyesinde vatandaşlarımıza satıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize de bu gelirden dağıtıyoruz" dedi.

Acet, çiftlikteki kapasiteyi artırmayı düşündüklerini de belirtti. Öğrenciler de uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Yumurtalardan görüntü

-Hayrettin Acet ile röportaj

-Öğrenciler ile röportaj

-Öğrencilerin tavuklarla ilgilenmesi

-Genel detay

Süre: 4.12-486MB

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA

==========================================

6)YABAN KEÇİNİN DAĞCIYA TEPKİSİ

ERZURUM'un İspir İlçesi'nin Yedigöl köyünde yaşayan 38 yaşındeki dağcı Bülent Erkan, Kaçkar sıra dağlarında tek başına gezerken karşısına çıkan çengel boynuzlu bir keçinin ilginç tepkisi ile karşılaştı. Erkan yaşadığı bu olayı hayatı boyu unutamayacağını söyleyerek, "Otların üzerine uzanan bir keçi ile karşılaştım. Yağmur yağıyordu. Beni gören keçiyle bir süre bakıştık. Keçi daha sonra ayağı kalkıp önündeki kayaya ayağı ile peşpeşe vurarak adeta 'bural benim terk et' der gibiydi. Bende oraşı terk etti" dedi.

İspir ilçesinde geçen yıl hayatının konu edildiği belgeselle çok sayıda ödül alan ve "Dağların oğlu" olarak bilinen Bülent Erkan, avlayacağı dağ keçisinin gözyaşını görünce avcılığı bırakarak hayatını dağlara ve doğayı korumaya adadı. Askerden döndükten sonra mahallesinin dağlık alanlarında keklik avlamaya devam eden Erkan, avcılık yaparken "çengel boynuzlu" diye tabir edilen dağ keçisi gördü. Kendini kamufle ederek keçiye 3 metre kadar yaklaşan Erkan, av tüfeğiyle hedef aldığı keçinin gözlerinden düşen yaş damlasını fark edince yaptığı işin yanlış olduğunu düşündü. Erkan, o günden sonra avcılığı bırakıp kendini dağlara ve yaban hayatını korumaya adadı. Keçiyi vurmayan erkan kendimi dağlara ve doğal hayatı korumaya adadı. Geçtiğimiz hafta kış uykusundan uyanan boz ayıların izini sürmeye başlayan Erkan, "Yıllardır kendimi doğaya adadım. Aynı zamanda dağcılık sporu da yapıyorum. Elimde kameramla birlikte günlerce dağlarda gezerim. Boz ayıların izini sürüyorm. Bugüne kadar çok ilginç görüntüler çektim. Bunlardan biri de yine bir keçi oldu. uyurken karşılaştığım keçi beni görüp ayağa kalktı. Ayağını önündeki taşa vurarak homurdanmaya başladı. Sanki bana buralar benim çık git der gibiydi. Benden zarar gelmeyeceğini anlayınca da tekrar aynı yere uzandı. Bende çıkıp gittim" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yağmurda otların üzerine uzanan keçi

-Keçinin ayağa kalkıp taşa vurması

-Bülent Erkan'ın açıklaması

Haber-Kamera: ERZURUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan DHA Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 15 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! 15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title