Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

Cumhurbaşkanı Erdoğan Isparta'da fabrika açtı (EK)1)10 YILDA 1 MİLYAR 350 MİLYON DOLARAnadolu Grubu, Anadolu Etap ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 'Anadolu'yu dünyaya, dünyayı Anadolu'ya bağlayan yıldız' olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren grubun, Isparta'da açılan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Isparta'da fabrika açtı (EK)

1)10 YILDA 1 MİLYAR 350 MİLYON DOLAR

Anadolu Grubu, Anadolu Etap ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 'Anadolu'yu dünyaya, dünyayı Anadolu'ya bağlayan yıldız' olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren grubun, Isparta'da açılan iki yeni tesisiyle meşrubat ve tarım sektörlerine global ortaklarıyla beraber son 10 yılda 1 milyar 350 milyon dolar yatırdığını söyledi. Özilhan, halen faaliyetlerini 19 ülkede sürdürdüklerini, doğrudan ve dolaylı olarak 70 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve Türkiye'nin bayrağını dünyada gururla dalgalandırdıklarını söyledi.

10'UNCU COCA- COLA FABRİKASI

Migros ve KİPA yatırımlarıyla 70 bine yakın yeni istihdam sağladıklarını anlatan işadamı Özilhan, her yıl faaliyet gösterdikleri bölgelere organik olarak 500 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Isparta'daki fabrikaların Anadolu Etap'ın üçüncü meyve suyu fabrikası ile Türkiye'deki 10'uncu Coca- Cola İçecek fabrikası olduğunu belirten Tuncay Özilhan, "Son 10 yılda Türkiye'ye yaptığımız 1 milyar dolarlık yatırımın yalnızca son halkası" dedi.

EN BÜYÜK MEYVE ŞİRKETİ

Anadolu Grubu'nun Özgörkey Holding ve Brezilyalı Cutrale firması ortaklığında 350 milyon dolarlık yatırımla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Etap'ın Türkiye'deki 3'üncü meyve suyu konsantre fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Özilhan, "Bundan 7 yıl önce, dünyada artan kaliteli meyve suyu konsantresi ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda dünyadaki en modern tarım uygulamaları ile yetiştirdiğimiz taze meyvelerimizi ülkemiz insanı ile buluşturmak için başladığımız bir proje. Bugün, üretimimizin yüzde 50'sinden fazlasını tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Isparta'da faaliyete aldığımız meyve suyu konsantre fabrikamız ile toplam yatırımımız 350 milyon dolara ulaştı. Bahçelerimizde çalışanların yüzde 70'ini kadınlar oluşturuyor" diye konuştu.

300 BİN SATIŞ NOKTASI

Tarımdan ambalaj sanayine, lojistikten soğutma sanayine kadar birçok sektöre yatırım ve istihdam katkısı sağladıklarını anlatan Özilhan, "Türkiye'deki 300 bin satış noktamızda bulunan 350 bin soğutucumuzun sadece bakım hizmetleri için 1500 kişiye iş fırsatı yaratıyoruz. Coca- Cola İçecek olarak, 20 yılda Coca- Cola sisteminin dünyadaki en büyük şişeleyicilerinden biri haline geldik. Türkiye genelinde ise yarattığımız doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi 30 bin. Ekonomiye kattığımız her 1 TL ile 7 TL'lik değer yaratıyoruz. Bizim Türkiye'nin geleceğine inancımız tam ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Her yıl Türkiye'den 3 milyar dolarlık alım yapıyoruz" dedi.

YÖNETİM ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Coca-Cola sistemi olarak Türkiye'nin büyüme ve gelişmesine şahitlik ettiklerini belirten The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Isparta'da açılan fabrikanın, Coca Cola'nın Türkiye'deki 10'uncu tesisi olduğunu söyledi. Kent, "Coca Cola sitemi olarak Türkiye pazarına girdiğimiz 1964'den bu yana bu süreçte ortaklarımızla ve Türkiye'nin potansiyeline olan inancımızla yatırıma devam ettik. Türkiye 200'den fazla ülkeden oluşan küresel Coca-Cola operasyonları içerisinde önemli bir yönetim üssü haline geldi. İstihdamda 30 bin kişiye doğrudan veya dolaylı girdi sağlıyoruz. Birçok farklı sektöre girdi sağlayarak büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız meyve ve benzeri satın alımları ile 150 bine yakın çiftçiye gelir imkanı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ SONRASI YATIRIM KARARI

15 Temmuz'dan sonraki hafta verdikleri kararla sadece bir sene içerisinde 110 milyon TL yatırımla Isparta fabrikasını tamamladıklarını söyleyen Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, "Isparta lojistik açıdan mükemmel konumda. Türkiye'deki en ileri teknoloji ile donatılmış hatları kurduk. Isparta fabrikamızla Akdeniz Havzasına ve İç Ege'ye hizmet vereceğiz. Özellikle bu bölgelerdeki turizm potansiyelini değerlendireceğiz. Bu yatırım, Türkiye'ye inancımızın imzasıdır" dedi.

Haber: Mehmet ÇINAR/ISPARTA-DHA)

====================================================

2)10 TERÖRİSTİN BULUNDUĞU BÖLGE FIRTINA OBÜSLERİYLE BOMBALINIYOR

TUNCELİ'de 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralındığı merkez Çiçekli bölgesinde tespit edilen 10 teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Şehit olan Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu Yavuzlar Jandarma Komando timinin yürüttüğü operasyonda tespit edilen 10 kişilik PKK'lı teröristin bulunduğu alan, Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Tunceli merkez Çiçekli bölgesinde 1 astsubayın şehit edilmesi, 2 askerin de yaralanmasından sonra başlatılan hava destekli, geniş kapsamlı operasyon, insansız hava araçlarının desteğinde sürüyor. Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu Yavuzlar Timi'nin yürüttüğü operasyon, teröristlerin kaçtığı Zervgavut Ormanları'nda devam ediyor. Kaçan ve yaklaşık 10 kişiden oluştuğu belirtilen terörist gurubunun etkisiz hale getirilmesi için bölgeye havadan ve karadan jandarma özel harekat timleri sevkedildi.

İHA'lardan alınan görüntülerden sonra takip edilen teröristlerin kaçtığı bölge, ağır silahlarla ateş altına alındı. Teröristlerin de karşılık vermesi üzerine zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı haberi alınıyor. Çatışmaların ardından teröristlerine kaçtığı ormanlık alan, hakim tepelere konuşlandırılan Fırtana obüsleriyle ateş altına alındı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Zırhlı araçlar ile bölgeye sevk edilen askeler

-Helikopterlerden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

===================================================

3)CHP'Lİ EROL: ORMANLARIN KASITLI YAKILMASI VATANA İHANETTİR

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, orman yangınlarının devam etiği sırada Tunceli'ye gelirken bilinçli orman yangını çıkarılmasının vatana ihanet olduğunu söyledi.CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol, Sanat Sokağı'nda bir grup partili ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, siyasetçilere çağrı yaparak, siyasi sorumluluklara sahip çıkılması çağırısında bulundu. Her canlının yaşam hakkını savunmak için Tunceli'ye geldiklerini belirten Erol, şöyle dedi: "Dersim topraklarında kutsal değerlerimiz üzerinden yaşam hakkını savunmak ve yaşam hakkına yapılan bir müdahaleyi gündeme getirmektir. Bizim için bu coğrafyada yaşamın hepsi kutsaldır. Yaşam felsefemizde insan yaşamı da kutsaldır. Doğada yaşayan tüm canlıların yaşamı kutsaldır. Biz yaşam hakkını önemseriz, bizim için yaşam hakkı kutsal bir değerdir. Dün nasıl ki Necmettin öğretmenin katledilmesine karşı çıkıp yürüdükse, bugün de ormanlarımızın yakılmasına karşı duruyoruz. Bugün Dersim'de ormanların yakılmasına karşı çıkıyoruz. Doğadaki canlıların, ağaçların yakılmasına da karşı çıkıyoruz. Doğadaki her canlının yaşam hakkının korunması için bugün burada bu açıklamayı yapıyoruz. Biz bugün bu düşünceyi bir siyasi parti bakış açısı olarak gündeme getirmiyoruz. Ormanlar, doğa, canlılar, bu topraklarda yaşayan herkesin ortak değeridir. Yaşama saygı, coğrafyaya saygı, insana saygı bizim ortak değerimizdir. Bu ortak değerlerimize sahip çıkmak siyasi görüş ve düşüncelerimiz, ne olursa olsun hepimizin görevidir. Biz Dersim'de orman yangınlarına hayır diyoruz. Dün öğretmenimiz için, bugün ormanlarımız için yarın, Munzur Vadisi'ne yapılacak HES'lere karşı hayır demek için çıkacağız meydanlara. Yaşadığımız toplumun değer yargıları bizlerin değer yargısıdır. Bu coğrafyada yaşayan insanların, yüzylardır sürdürdüğü gelenekler ve fikirler var. Biz doğanın her türlü olumsuz koşulunda yıpranmış biz kayanın ovuğuna mum yakarak, kurban adayan bir toplumuz. Bu doğada kutsal saydığımız mekanlar var. O mekanlar bizim vazgeçilmez değerimizdir."Operasyon yaparken, hiç kimsenin kamu ve yaşam özgürlüğünü yok sayıp, görmezden gelemeyeceğini ifade eden Erol, ormanların kasıtlı yakılmasının vatana ihanet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün burada Tunceli'deki devlet ve hükümet yetkililerine sesleniyorum; Operasyon yaparken hiç kimse kamu ve yaşam özgürlüğünü yok sayıp, görmezden gelemez. Siz orada çıkabilecek bir yangının, insanların yaşamlarını riske edebilecek bir sonucu da değerlendirerek, tedbir almak zorundasınız. Tunceli'de hiçbir şart ve koşulda ormanlarımızın yanmasını ve yanmasına müdahale edilmemesini kabul etmiyoruz. Ormanların kasıtlı yakılması vatana ihanettir. Ormanların kasıtlı söndürülmemesi, görev suistimalidir. Bu ormanlar yalnızca Tunceli'nin, Tunceli'de yaşayanların değil, bütün Türkiye'nin, bütün Türkiye'de yaşayan 80 milyon insanımızın milli servetidir. Biz burada ülkemiz adına, milli servetimize de sahip  çıkıyoruz."

CHP'li Gürsel Erol, önümüzdeki Çarşamba günü Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Tunceli'ye gelerek orman yangıları ve HES'ler ile ilgili yerinde bilgi alacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Basın açıklaması için toplanan kalabalık

Gürsel Erol'un açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

=======================================================

4)BAKAN EROĞLU: KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN MÜSPET OY KULLANACAĞIM

'AYRIMCILIK YOK ADALET VAR'

Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, kente yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdikten sonra 2019'da yapılacak seçimlere değindi. Bakan Eroğlu, yeni sistemde iktidar olmak için yüzde 50+1 oy almak gerektiğini belirterek, "Bu yüzden daha çok çalışmamız, bütün milleti kucaklamamız lazım. Başta belediye başkanlıklarını almak için hazır mıyız? Geçen gün Kılıçdaroğlu diyor ki: 'Gelsin CHP'li belediyeleri görsün.' CHP'li belediyeleri biz görüyoruz. Çukur, pislik, çöp. Gel Kılıçdaroğlu, gel AK Partili belediyelere bak çiçek gibi her yer. Dolayasıyla fark bu. Birisi çukur diğeri çiçek gibi bir belediye. Daha güzel hizmetler için belediyelere çok büyük imkan veriyoruz. Hiçbir ayrım yok. Eskisi gibi ayrımcılık yok, bizde adalet var. Çünkü biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Adaletsiz iş yapmıyoruz. Üstelik biz pozitif ayrımcılık yapıyoruz. İzmir'de bütün barajları biz yapıyoruz. Farklı olarak pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 2019 çok uzak değil, çok yakın. Günler su gibi akıp geçiyor. Seçimlerden önce yapılan çalışmalar seçim esnasında yapılan çalışmalardan çok daha tesirlidir" dedi.

TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİ

Bakan Eroğlu, daha sonra otelde düzenlenen Devlet Su İşleri tesisleri toplu temel atma ve  orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Eroğlu, müteahhitlere seslenerek, "Sevgili müteahhitler size bir mesajım var. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyoruz. Birisine 'Ne zaman bitecek?' diye sorduğumuz zaman 'En kısa zamanda' dediği zaman o artık işini kaybeder. 'Şu gün, şu saat, şu dakika' deriz. Dolayısıyla müteahhit firmalar sözleşmede belirtilen tarih ve saatte bitireceksiniz. Bizzat takip ediyorum. Bitiremezsiniz kusura bakma biz sizi bitiririz. Çünkü biz zamanla yarışıyoruz. Paramız hazır. Eskiden toplanan vergilerin yüzde 86'ısı faize gidiyordu. Şimdi artık faiz lobisinin hortumu kesildi. İhale lobisinin hortumu kesildi. Toplanan vergiler artık millete hizmet olarak gidiyor. Bu bakımdan müteahhitlere peşinen teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların artından toplu temel atma ve açılış gerçekleştirilerek köylülere sertifikaları dağıtıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Eroğlu'nun AK Parti İl Başkanlığı'nda konuşması

-Bakan Eroğlu'nun otele gelmesi

-Toplantıya katılanlar

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

-Bakan Eroğlu'nun aracının ayrılması

-

-Süre: (04.27) Boyut: (293 MB)

-Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK- Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

======================================================

5)SINIR KAPISINDAN KAÇMAYA ÇALIŞAN FETÖ'CÜ TUTUKLANDI

Saray İlçesi'nde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda görevli muhafaza memurları, İran'a çıkış yapmak üzere gelen bir yolcunun hal ve tavırlarından şüphelendi. Memurlar, bu kişinin kimlik ve pasaportunu kontrol ederken pasaportun Selman Kılcı adına düzenlendiğini ve çıkış mühründe bir farklılık olduğunu tespit etti. Mührün sahte olabileceği göz önüne alınarak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri bu kişiyi gözaltına alırken, pasaportu incelenmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan incelemede, pasaportta yer alan çıkış mühür numarası ve renginin farklı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine pasaportun seri numarasıyla yapılan sorguda pasaportun Selman Kılcı'ya değil Mendo Eyikat'a ait olduğu ortaya çıkarıldı. Mendo Eyikat'ın yapılan kimlik sorgusunda da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan arandığı tespit edildi ve Saray Cumhuriyet Başsavcılığına haber verildi. Saray Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında gözaltı kararı verdiği Eyikat, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

BİLGİ İÇİN

=====================================================

6)YASAĞA ALDIRIŞ ETMEDİ KAYALIKLARDA MAHSUR KALDI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'ne, yasak olmasına karşın uçurumdan yürüyerek inmeye çalışan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Naci Kara, kayalıklarda mahsur kaldı. Kara, kurtarma ekipleri tarafından 4 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Edirne'den tatil için Faralya Mahallesi'ne gelen üniversite öğrencisi Naci Kara, kayalıklardaki patika yoldan 300 metre derinliğindeki Kelebekler Vadisi'ne inmek istedi. Yürüyüş sırasında patikayı kaybederek uçuruma yönelen Kara, 50 metrelik inişin ardından ulaştığı kaya parçasının üzerinde mahsur kaldı. Kara, bugün saat 11.00'de, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, Kara'nın mahsur kaldığı kayalıkların üzerine iple iniş istasyonu kurdu. 50 metrelik inişin ardından Kara'ya ulaşan ekipler, istasyona iple bağladığı üniversite öğrencisini yukarı çekti. 4 saat süren operasyonla kurtarılan Kara'nın tatiline kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi.

YASAK TATİLCİLERİ DURDURMUYOR

Geçen 17 Temmuz'da Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmeye çalışan öğretmen 26 yaşındaki Birolcan Şahin, 90 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirdi. Ölümün ardından Fethiye Kaymakamlığı, Faralya Mahalle Muhtarlığına patikanın kapatılmasına ilişkin yazı gönderdi. Yasak kararına rağmen tatilcilerin uçurumdaki patikadan vadiye inme çabası devam ediyor. Uçurumda mahsur kalan tatilcilere ise herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kayalıklarda mahsur kalan Naci Kara'nın çıkarılması cep telefonu görüntüsü

(Haber: Ergün TOS- Kamera: / FETHİYE (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Coca Cola Tunceli Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
title