Haberler

Depremzedeler İsyanda

Güncelleme:

Kocaeli'nde depremzedeler için yaptırılan Arızlı Irak Deprem Konutları'na yerleştirilen depremzedeler bugün bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

İzmit'in Arızlı mevkiinde İzmit Körfezi manzaralı alanda yaptırılan ve diğer deprem konutlarına oranla en az 2 kat daha büyük ve lüks inşa ettirilen konutlara, depremde kalıcı konut hak sahibi olamayan ancak en az 2-3 yakınını kaybeden, ekonomik durumu kötü aileler yerleştirildi.

5-6 yıl sonra bu depremzedelere hak sahibi olmadıkları belirtilerek burasının lojman olarak vali yardımcıları ile daire müdürleri tarafından kullanılacağı iletildi.

Depremzedeler, "Konutları boşalt" tebligatları üzerine birçok kez polis ile karşı karşıya geldi. Halen 300 kadar konutun yarısı boş ve bir bölümü tahrip edilen deprem konutlarında kalanlar bugün bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, kendilerinin buradan tahliye edilmesinden sonra konutların kız öğrenci yurdu olarak kullanılacağını duyduklarını, bu gelişmelerin kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Arızlı Irak Deprem Konutları'nın depremzedeler için yaptırıldığını, Irak Hükümeti'nin bunu şart koştuğunu belirten Uğur, yanlış ve hukuksuz politikalar nedeniyle devletle karşı karşıya getirildiklerini belirterek şöyle dedi:

"Depremzedeler lehine mahkeme kararı olduğu halde bizleri kiracı statüsüne sokmak için baskıyla bizden kira alındı. Ödemeyenler 2002-2006 döeminde siteden atılarak bunlar bürokrat lojmanı yapabilmek için yavaş yavaş altyapı oluşturuldu. Boşalan 60- 70 kadar depremzede konutuna bürokratlar yerleştirildi. Sitenin tamamını depremzededen tecrit etmek için 2008 yılından itibaren baskı ile bizleri TOKİ'ye yönlendirdiler. Komşuların 3'te 2'si baskıya dayanamayarak gitmek zorunda kaldı. Bu baskılara adaletsizliklere karşı direnen biz depremzedelere ne yazık ki devletin sopası vuruldu Arızlı kan gölüne döndü ve süreç bugünlere geldi."

Recep Uğur, depremzede için yapılan bu konutların lojman yapılması veya bu amaç dışı kullanılmasının adalet ve devlet ciddiyetiyle de bağdaşmayacağını, yasal düzenlemeler yapılarak bu binaların kendilerine verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title