Haberler

Denizli'de AK Parti ve CHP'de Siyah Çelenk Gerilimi

Denizli'de AK Parti ve CHP'de siyah çelenk gerilimiAK Parti Denizli İl Başkanlığı öncülüğünde yapılan protesto gösterisinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Denizli'den tepki gösterildi.

Denizli'de AK Parti ve CHP'de siyah çelenk gerilimi

AK Parti Denizli İl Başkanlığı öncülüğünde yapılan protesto gösterisinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Denizli'den tepki gösterildi. CHP İl Başkanlığı önüne siyah çelenk konulmak istenmesi, CHP ve AK Partililer arasında gerginlik yarattı. İki grubun arasında barikat kuran polis, olay çıkmasını önledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında söylediği sözlerine AK Parti Denizli'den tepki geldi. AK Parti Denizli İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve kentteki kadın sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Delikliçınar Meydanı'nda protesto gösterisi yaptı. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile Kent Konseyi Kadın Meclisi, Memur- Sen Kadın Kolları, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri eyleme katıldı. Ayrıca AK Parti ilçe belediye başkanları da eylemde yer aldı. Eyleme katılanlar 'Edep Yahu', 'Kılıçdaroğlu, bütün kadınlardan özür dile. Seni doğuran da kadın', 'Anneye saygı, kadına saygı', 'Genel Müdür istifa' yazılı pankartlar taşıdı.

Denizli Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Bilsen Özen, Kılıçdaroğlu'nun bir kadına yönelik sözlerinin kadınlar tarafından kabul edilemeyeceğini söyledi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir ise, "Kılıçdaroğlu'na, artık bir dur ve sus diyoruz" dedi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de Kılıçdaroğlu'nu eleştirip, "Nezaketten de siyasi adaptan da yoksun olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu, siyasetin kötü bir temsilcisidir. Ona anladığı dilde cevap vermeye bile utanıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun ruh sağlığının bozuk olduğunu düşünüyorum ve acil tedavi olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

"DENİZLİLİ ABLAMIZA DİL UZATTI"

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Denizli'ye gelmeme çağrısı yaptı. Zolan, "Bir anneye, Denizlili ablamız, büyüğümüze dil uzatıp, ağıza alınmayacak sözler sarf etmiştir. Ortalığı perişan edip kirletmiştir. Biz ondan özür beklerdik ama özür de bir meziyettir. Herkes özür dileme mertebesine ulaşamaz. Kılıçdaroğlu hala özür dilemeden milletin içinde o kirli haliyle gezmeye devam edecekse kendisi bilir. Ey Kılıçdaroğlu, sakın Denizli'ye gelme. Eğer gelirsen buradaki hanım kardeşlerimiz sizi tükürükleriyle temizleyecek inşallah" diye konuştu. Eyleme katılanlar sık sık Kemal Kılıçdaroğlu'nu yuhaladı.

SİYAH ÇELENK GERGİNLİĞİ

Eylemin ardından AK Partililer, üzerinde 'Edep Yahu' yazan siyah çelengi Çaybaşı Caddesi'nde bulunan CHP İl Başkanlığı önüne bırakmak için yürüyüşe geçti. Denizli polisi, CHP İl Başkanlığı önünde üç ayrı barikat kurdu. Polis, AK Partililerin geçişine izin vermedi. AK Parti'nin İl Başkanlığı önüne çelenk koyacağını öğrenen CHP'liler de parti önünde toplandı.

Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'la yaptığı görüşmede, temsilci olarak dört kadının geçmesine izin verdi. Dört kadın temsilci iki barikatı aşarak CHP İl Başkanlığı önündeki son barikatın gerisine siyah çelengi bıraktı. CHP'liler, bu duruma sloganlarla tepki gösterdi. Barikatı aşmak isteyen bazı partililere de polisler engel oldu.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar ve Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, partilileri engellemeye çalıştı. CHP'liler, 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'İşbirlikçiler, tecavüzcüler, geldikleri gibi gidecekler' sloganları attı. İkinci barikatın gerisinde toplanan AK Partililer ise CHP'lilere sloganlarla tepkisini dile getirdi.

AK Partili grup çelengin konulmasının ardından dağılırken, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Ensar Vakfı'nda yaşanan tecavüz olayının ardından AKP hükümeti ve Denizli'deki temsilcileri, her zamanki gibi sessizliği tercih etmiş, üzüntülerini daha dile getirmemişlerdir. Gündem saptırmaya gelince aynı sorumsuzluğu sürdürmeye devam etmekteler. Gaflet ve delalet içerisinde partimizin önüne siyah çelenk koymakla suç bastırmaya çalışmaktadırlar. Karaman'da 45 çocuk tecavüze uğradığında neredeydin İl Başkanı? 45 çocuk için nerede bağırdın? Nereye çelenk bıraktın o gün, kimi protesto ettin, kimi suçladın? O masum çocukların hakkını nerelerde aradın? Önce bunu bir millete açıkla. Sizin bugün vefat eden milletvekilimiz Kazım Arslan'ın ağabeyinin cenazesine bile zerre kadar saygınızın olmadığı tam cenaze saatinde yaptığınız sözde protestonuzdan bellidir" diye konuştu.

CHP'liler İstiklal Marşı okuduktan sonra parti binasına girdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Osman Zolan AK Parti Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title