Haberler

Denizli'de 3 İlçedeki Seçim Sonucuna İtiraz

DENİZLİ'nin Honaz, Babadağ ve Baklan ilçelerindeki seçim sonuçlarına itiraz edildi.

DENİZLİ'nin Honaz, Babadağ ve Baklan ilçelerindeki seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Denizli'nin Babadağ ilçesinde Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ali Atlı, 1720 oy alarak seçimi kazandı. AK Parti'li Salim Demirezen ise 1703 oyda kaldı. Baklan ilçesinde Cumhur İttifakı'nın adayı AK Parti'li Yusuf Gülsever, 1990 oy alarak seçimi kazanırken, İYİ Partili rakibi Hakan Orhan ise 1983 oy alıp seçimi kaybetti. Honaz ilçesinde ise CHP adayı Yüksel Kepenek, 9 bin 389 oyla belediye başkanı seçildi, AK Parti'li Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oyla seçimi kaybetti. Bu üç ilçede AK Parti ve İYİ Parti, sonuçlara itiraz etti.

Yazılı açıklama yapan AK Parti Denizli Seçim İşleri Başkanlığı, Honaz ve Babadağ ilçelerindeki seçim sonuçlarına itiraz edildiği belirtilirken, şu ifadelere yer verdi:

"Pazar günü gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerde Honaz ve Babadağ başta olmak üzere bazı ilçelerimizde oy tasnifi esnasında ciddi usul hataları yapıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak Denizli il merkezinde ve Genel Merkezde uzman hukukçular ve avukatlarımız tarafından oluşturulan itiraz komisyonunda durum değerlendirilmiş, ilgili tutanaklar incelenmiş itirazı gerektirecek hususlar tespit edilmiştir. Milletimizin sandığa yansıyan iradesinin en net ve doğru bir şekilde ortaya çıkması için gerekli hukuki süreç ve yasal işlemler titizlikle uygulanmaktadır."

BAKLAN'DA 7 OY FARK

İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı ise Baklan ilçesindeki sonuçlara itiraz etti. 31 Mart yerel seçimlerinde Baklan ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 49.31'ini alan Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Yusuf Gülsever, 7 oy farkla belediye başkanı seçildi. Gülsever'in rakibi Millet İttifakı'nın İYİ Partili adayı Hakan Orhan ise sandık tutanaklarında oynamalar olduğunu ileri sürerek, oyların yeniden sayılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı tarafından, Baklan ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz edildi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Babadağ Denizli Baklan Honaz Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title